Imatges precioses: Dofins arran de platja a Catalunya vistos des de la finestra de casa en ple confinament

L’absència d’humans per terra, mar i aire a causa de la pandèmia del coronavirus està deixant imatges d’animals per molts punts del territori
Imatge d'un dels dofins a la costa del Maresme | Twitter (@EnricSagrista)

Vivim dies molt difícils al nostre país a causa del confinament per la pandèmia del coronavirus que ens manté a tots ben tancats a casa de forma indefinida. Malgrat que això està comportant molts problemes i incerteses en l'àmbit socioeconòmic, el cert és que la natura està agraint l’aturada de l’activitat humana i s’estan veient imatges d’animals per molts punts habitualment ocupats per persones. Aquesta setmana, la sorpresa l’hem tingut a la costa de Maresme, on s’han vist dofins molt arran de platja.

Si bé els dofins són uns animals marins que sovintegen la costa catalana, aquestes imatges els mostren ben a prop de la platja. Es tracta d’un grup de dofins mulars que Enric Sagristà, científic i investigador, ha captat des de la finestra de casa seva a Sant Pol de Mar, al Maresme, i que es dirigien fent salts a l’aigua en direcció a Barcelona. No obstant això, també s’han vist dofins des dels domicilis més elevats i propers al mar en municipis com Blanes o Caldetes, així com al Baix Empordà.

És molt probable que les restriccions de moviment, la manca de persones arran de platja i, sobretot, l’absència absoluta d’embarcacions nàutiques i de gran part de les de pesca a la costa hagin afavorit una aproximació més del normal d’aquests mamífers arran de costa a la recerca de menjar, normalment bancs de peixos blaus.

"⛷El malson dels esquiadors: el Pirineu, a punt per una Setmana Santa confinada" "🌧 Quarantena amb aigües mil: aquesta és la previsió pel mes d'abril del 2020"