Primeres imatges: Nevada atípicament abundant al Pirineu que continuarà amb desplomament de cota

La cota de neu ja ha baixat fins als 1.100 metres a la Val d'Aran i vessant nord
La nevada continuarà sent intensa al llarg de les pròximes hores i s'acumularan gruixos de neu importants | Ramon Baylina

La neu ha arribat amb puntualitat aquest matí de divendres, 25 de setembre, a molts indrets del Pirineu. El front fred polar que feia dies que anunciàvem ens està creuant al llarg del dia i està deixant una nevada que acabarà sent molt important per a l'època, especialment a tot el vessant nord de la serralada pirinenca. Fins aquest migdia, la neu ha arribat als cims de gairebé tot el Pirineu de forma anecdòtica, però la nevada més intensa i continuada, ara com ara, queda restringida a la Val d'Aran, nord del Pallars Sobirà, nord del Principat d'Andorra i moltes zones del Pirineu francès.

De moment, enfarinades

Encara no hi ha registres de neu oficials, però a través de les imatges i segons reporten diferents aficionats, ara mateix les acumulacions de neu es mouen entre els 5 i els 10 centímetres a partir de 1.600 metres a la Val d'Aran, mentre que al nord del Pallars i Andorra, les acumulacions són, de moment, més anecdòtiques.  La cota de neu va baixant i a hores d'ara ja se situa al voltant dels 1.300 metres al Pallars Sobirà i al Principat d'Andorra, mentre que a la Val d'Aran ja s'estan veient els primers flocs fins a 1.100 metres. A continuació, us deixem amb les imatges que s'estan compartint a través de les xarxes socials: 

La nevada anirà clarament a més

Tot plegat ha estat l'aperitiu, de cara a les pròximes hores, la nevada anirà a més i s'intensificarà durant la tarda i la pròxima nit. La cota de neu ja difícilment baixarà més d'aquests 1.000 metres on s'està veient nevar a hores d'ara i de fet, és possible que al llarg de la nit pugui pujar una mica. Amb tot, els gruixos de neu seran força destacables i es podrien acumular fins a 50 centímetres de neu nova per sobre dels 1.800 metres al nord d'Andorra i al Pallars Sobirà i, fins i tot, registres superiors a la Val d'Aran. 

"Màxima alerta: Protecció Civil activa el pla VENTCAT pel fort temporal de vent" "Méteo Especial: Alerta pel primer fort temporal de vent de la tardor a Catalunya"