La nevada fotogènica als Ports deixa fins a 10 centímetres

La neu ha començat a caure de matinada per sobre dels 1.000 metres i s'hi han acumulat fins a 10 centímetres a les zones més elevades

La nevada ha arribat amb puntualitat al Massís dels Ports i ha deixat fins a 10 centímetres a les cotes més elevades. Tot plegat, és l'aperitiu d'un fort temporal que tot just comença aquest diumenge. Les precipitacions també han deixat quantitats de pluja importants a molts indrets del camp de Tarragona.

La nevada al massís ha començat de matinada al cim, però ha anat baixant fins als pràcticament 900 metres al migdia. A continuació, us deixem amb un recull d'imatges que ens han arribat via xarxes socials: 

La neu arribarà a més indrets

La previsió immediata per a les pròximes hores ens diu que, la pertorbació s'instal.larà al sud del Mediterrani en un primer moment aquesta tarda i nosaltres quedarem en la seva part més freda i seca amb vents del nord i nord-est que s'aniran intensificant. Les precipitacions desapareixeran de forma temporal.

Per tant, aquesta entrada d'aire fred provocarà que les precipitacions, que persisteixen a les comarques tarragonines, siguin de forma sòlida cada cop més avall i durant la tarda, la neu podria arribar fins als 400 metres. Tot i això, com que serà una massa d'aire molt més seca, a mesura que vagi baixant la cota de neu, les precipitacions també seran menys destacables.

En definitiva, compte a partir de demà, quan les precipitacions es faran molt més generals, el vent anirà a més, juntament amb l'estat de la mar i, la nevada al massís dels Ports, Pirineu i Montseny serà espectacular.

"Més de 30 l/m² a Tarragona i 7 cm de neu als Ports amb una cota que segueix baixant" "🌍 La 1a Cimera Climàtica Catalana acaba amb una voluntat d’acció ràpida"