La població de Florida té permís per exterminar sense control una plaga d’iguanes

Hi ha tants rèptils d’aquesta espècie en aquest estat nord-americà que la Agencia Estatal de Vida Silvestre demana als ciutadans que mati els llangardaixos que trobi
Imatge d'una iguana verda | Arxiu

 

Florida està envaïda per una plaga molt important d’iguanes, als seus carrers i parcs. S’escampen amb tant nombre per l’estat que el departament de Fauna Salvatge del govern estatal demana a la gent que s’encarregui d’exterminar-los, sense cap control ni permís.

La Comissió de Conservació de Vida Silvestre i Pesca de Florida (FWC en anglès) ha autoritzat als residents que matin a qualsevol iguana que vegin a les seves propietats i a 22 zones públiques.

La raó que aquests llangardaixos siguin tan nombrosos en aquest estat del sud dels Estats Units és que el Canvi Climàtic i els canvis de vegetació han afavorit una major reproducció i adaptació al medi. Els experts adverteixen que s’ha convertit en un gran problema pels residents, perquè provoquen danys als espigons, les voreres i els jardins. També poden propagar malalties.

La FWC anima als veïns de Florida que exterminin les iguanes sense contemplacions, sense cap permís, de la manera que vulguin perquè no és una espècie protegida. Això està provocant moltes crítiques dels ecologistes, ja que va en contra de les lleis contra el maltractament animal. Fins i tot, els funcionaris de l’administració maten els rèptils colpejant els seus cranis amb bats de beisbol o usant armes elèctriques. 

Mapa de Florida que ensenya el gran nombre d'iguanes lliures | Florida Fish and Wildlife Conservation Commission

 

Les iguanes arribaren a Florida als anys 60

Els ciutadans que no es sentin còmodes amb aquesta recomanació poden capturar les iguanes i portar-les a un veterinari on les sacrificaran.

Aquests llangardaixos provenen de zones tropicals del continent americà i del Carib oriental. Van arribar a Florida als anys 60 del segle passat i s’han estès per tot l’estat. Els mascles poden assolir 1,5 metres de longitud i pesar fins a 8 kg, i estan perfectament adaptats al medi terrestre i aquàtic. Les femelles excaven túnels de més de 27 metres on ponen entre 14 i 76 ous.

Existeixen altres animals que porten de corcoll a les autoritats de Florida, com el pitó birmà que està devorant gran varietat de preses sense control als aiguamolls dels Everglades.

També et pot interessar...

"🌡☀ CONFIRMAT: L'augment espectacular de les greus onades de calor al juny no és casualitat" "🌡SORPRENENT: Dades que potser encara no sabies de l’onada de calor històrica"