La neu va deixant pas a la pluja i la situació a les carreteres millora

Ja s'ha reobert la C-44, però encara hi ha problemes en altres vies. La neu ha caigut especialment a la Terra Alta, els Ports i muntanyes de Tarragona, on la cota s’ha desplomat
La neu comença a desaparèixer de les carreteres afectades pel temporal | Tarragona Digital

La nevada ha estat molt important a l'interior de les Terres de l’Ebre i a les muntanyes de Tarragona amb acumulacions importants i amb força incidències. La cota ha rondat els 300 o 400 metres, però en alguns casos s’ha desplomat fins als 200 metres o, inclús, per sota. No obstant, la cota ha anat pujant i la neu ha deixat pas a la pluja a moltes zones, especialment per sota dels 400 metres. Per aquesta raó, la situació a les carreteres ha millorat i, per exemple, la C-44 ha estat reoberta a l'Hospitalet de l'Infant després d'unes hores tallada per la nevada.  

Un dels punts on més ha nevat és a la Terra Alta i a tota la zona dels Ports, on ja s’acumulen 33 centímetres a l’estació meteorològica oficial del Parc Natural dels Ports, ubicada a 1.055 metres d’altura, i 11 centímetres a Horta de Sant Joan. Diverses carreteres continuen afectades amb problemes destacats per la presència de gel a la via. Més enllà de les incidències, però, les imatges de postal són espectaculars en molts indrets. També ha nevat a Prades i al Priorat, però la nevada ha estat més discreta i a cotes més elevades. 

Talls i afectacions a les carreteres i nens sense escola

Pel que fa a les afectacions del dia a dia, el transport escolar ha quedat totalment suspès a la Terra Alta, fet que ha deixat a centenars d’alumnes sense classe. Pel que fa al trànsit, també hi ha força incidències encara, i calen cadenes a la T-330 entre Arnes i Prat de Comte, mentre que es demana precaució per la presència de gel i neu a la calçada en diverses vies: a la C-43 i N-420 a Gandesa, la T-334 entre Horta Sant Joan i Bot i a la TV-3531 entre Gandesa i Bot.

En alguns casos, són necessàries les cadenes per circular per algunes d’aquestes carreteres, mentre que Protecció Civil i Trànsit demanen molta precaució a l’hora d’agafar el vehicle si hem de conduir per aquestes zones.

La cota anirà pujant 

La previsió indica que la nevada continuarà encara durant unes quantes hores al voltant dels Ports amb cota que pujarà dels 300 als 500 metres. Ja a partir del vespre i nit la cota pujarà clarament, coincidint amb l’apropament de les precipitacions més importants de la borrasca, amb un duríssim temporal de vent i mala mar. 

"❄️ VÍDEOS: Comença a nevar a Prades!" "❄️🔴 URGENT: Suspès el transport escolar a tota la Terra Alta per la nevada"