Vídeo: Possible intent de tornado a l’Alt Camp en plena tempesta

Les imatges s’han vist aquesta tarda de dimecres des del municipi de Puigpelat
El fenomen podria ser una tuba, un intent de tornado | Arxiu

Les tempestes i xàfecs d’aquest dimecres, 9 de setembre, estan sent forts de forma local en alguns punts de la costa i prelitoral i van acompanyats d’alguns fenòmens severs. El més important que ha tingut lloc fins ara és un possible intent de tornado, o tuba, a la tarda al municipi de Puigpelat, a l’Alt Camp.

No està clar si la columna d’aire ha arribat a tocar la superfície, cosa que el convertiria en un tornado, però si finalment no ho ha fet, es tractaria d’una tuba, en definitiva, un intent de tornado. Tot plegat enmig d’una intensa tempesta que ha caigut durant força estona a la zona. A l’espera de la confirmació final del fenomen, aquestes són les imatges impressionants que s’han pogut veure:

La tempesta d’aquesta tarda ha deixat entre 10 i 15 l/m² en alguns punts de l’Alt Camp, mentre que, a la resta de Catalunya, ja s’han assolit els 84 l/m² al Prat de Llobregat, els 54 a Viladecans, els 40 en alguns barris de Barcelona o els 33 en alguns sectors de Tarragona ciutat.

Previsió per a les properes hores

La previsió indica que, al llarg de la tarda i vespre, seguiran apareixent xàfecs i tempestes a molts punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, principalment, així com del Prepirineu i interior nord-est, tot i que els ruixats poden aparèixer pràcticament a qualsevol punt. Compte perquè alguna tamborinada pot ser forta, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activades diverses alertes per forts aiguats. 

"Actualització: Les tempestes punxen de matinada, però això encara no s'ha acabat" "Méteo especial: Avisos a Tarragona per la pitjor part de la gota freda!"