Més de 13.400 tarragonins demanen no rebre propaganda en aquestes eleccions generals

En tot l'Estat, un total de 810.367 persones han demanat a l'Institut Nacional d'Estadística no rebre'n | El preu del 'mailing' electoral està al voltant dels 60 milions d'euros
Imatge d'arxiu d'uns sobres, amb paperetes, en un col·legi electoral. | Josep M. Llauradó

Un dels moments tradicionals de cada convocatòria electoral és de la recepció de la propaganda electoral. Els partits polítics envien als domicilis dels censats, i amb dret a vot, un sobre amb la papereta de la seva formació i, habitualment, una carta propagandística. Tanmateix, la permanent repetició electoral en la qual viu instal·lada l'Estat ençà les generals de l'any 2015 fa que enguany, per primera vegada, s'hagi disparat el nombre d'electors que s'han donat de baixa a l'Institut Nacional d'Estadística per tal de no rebre propaganda electoral. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

A la circumscripció electoral de Tarragona, un total de 13.419 tarragonins i tarragonines han demanat no rebre propaganda electoral per aquestes eleccions generals. En tot l'Estat, la xifra ha pujat a un total de 810.367 persones.  El nombre més gran de peticions s'ha produït a Madrid, amb 155.219 baixes demanades, seguit de la província de Barcelona, amb un total de 89.698 ciutadans que no volen rebre a casa propaganda electoral. Ceuta, Melilla i Sòria han sigut les circumscripcions on menys gent s'ha donat de baixa. A l'Estat espanyol es reparteixen 300 milions de sobres i el preu estimat d'aquest 'mailing' és al voltant de 60 milions d'euros. 

Polèmica amb el sobre de VOX

En les darreres hores, la formació populista de dretes ha aixecat certa polseguera a les xarxes socials pel fet que, segons alguns usuaris, estaven evitant la petició de no enviar publicitat. Així mateix, el fet que el sobre de la formació de Santi Abascal sigui una bandera espanyola també ha cridat l'atenció de nombrosos usuaris de la xarxa social Twitter. 

Entre altres, alguns tuitaires han apuntat que «encara que s'amagui amb la bandera, es nota que es veu de VOX». Simpatitzants de la formació de dretes també s'han posicionat assegurant que «aquesta vegada pujareu vídeos trencant els sobres electorals de VOX, com si fos la meva lluita contra el feixisme, o fareu el ridícul d'una altra manera?»

"🗳 10-N | Arrenca a Tarragona la campanya electoral més curta i més deslluïda" "🗳 TGN: Una enganxada de cartells deslluïda per començar la campanya del 10-N"