Falset suprimirà places d'aparcament perquè bars i restaurants puguin ampliar les terrasses

La mesura afectarà l'eix de Miquel Barceló, que aplega una desena de negocis d'hostaleria
Falset suprimirà places d'aparcament | cedida

L'Ajuntament de Falset suprimirà les places d'aparcament del carrer Miquel Barceló perquè la desena de bars i restaurants d'aquest eix cèntric puguin ampliar les terrasses. Segons l'alcalde, Carlos Brull, l'objectiu és donar resposta a les mesures que caldrà complir quan acabi el desconfinament per la pandèmia del coronavirus. «Sabem que no podran haver-hi aglomeracions dins els locals i retirarem els cotxes per aconseguir més seguretat, amplitud i comoditat a fora», assenyala Brull.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L'Ajuntament de la capital del Priorat tenia previst abordar el projecte mitjançant el PUOSC, però ha decidit que l'accelerarà i adaptarà a la crisi sanitària. Està previst que l'actuació comenci entre final de maig i juny.

El govern local ha encarregat el projecte als serveis urbanístics i treballa des de la regidoria d'Hisenda per tal de concretar la partida necessària —uns 15.000 euros— i sotmetre-la a l'aprovació del ple. El pla contempla la supressió de 36 places d'aparcament, i la instal·lació de tanques i vegetació decorativa per delimitar l'espai de terrasses. L'alternativa d'aparcament serà un pàrquing dissuasiu proper, mentre que les zones de càrrega i descàrrega es mantindran per donar servei als nombrosos locals d'aquest eix.

Diners de la festa major se'n van a iniciatives de recuperació econòmica

D'altra banda, Brull explica que l'Ajuntament ha consolidat una partida econòmica de 34.000 euros que es preveuen destinar a fomentar la reactivació social, cultural, econòmica i esportiva un cop superada la crisi. D'aquest import inicial, 24.000 euros s'han restat del pressupost de la festa major de l'agost. Segons l'alcalde, en cas que la situació ho permeti, la festa no es podrà fer tal com estava previst. «Si la podem fer serà molt de proximitat i de quilòmetre zero», precisa Brull.

"📹 «Si t'estimes el Priorat, no vinguis!», la crida dels alcaldes per Setmana Santa" "💪 Gran notícia per a la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la UNESCO"