PxI - ANC denuncia l'esborrada de la bandera de l'INS Priorat, a Falset

El símbol, que era a la paret del centre des de fa set anys, va ser ocultat divendres, seguint les directrius de la Junta Electoral
El mural amb el llaç pintat de l'Institut Priorat de Falset, abans que fos esborrat | Twitter / @radiofalset

 

Priorat per la Independència - Assemblea Nacional Catalana (PxI - ANC) ha denunciat de forma contundent l’esborrada, divendres passat, d’una bandera de Catalunya, amb forma de llaç, pintada fa set anys en una paret de l’Institut Priorat de Falset.

El mural, en una primera instància, va ser tapat pels Mossos d'Esquadra, que van ordenar que s'ocultés amb plàstics seguint les directrius de la Junta Electoral. Després de la intervenció policial, però, la bandera va aparèixer esborrada, totalment tapada amb pintura blanca. Segons fonts municipals, algú la va pintar, però en cap cas va ser la policia.

«El primer pas per imposar els valors»

Per a la plataforma prioratina, la retirada dels símbols «és el primer pas per imposar els valors». «Si a Catalunya una gran majoria defensem la llibertat d’expressió i de manifestació, el respecte als drets humans, el dret d’autodeterminació i, per tant, el dret a la independència, és lògic que tinguem els nostres símbols propis: els llaços grocs, l’estelada, els Segadors...», han remarcat.

Segons PxI - ANC, les accions ordenades per la Junta Electoral Central, arran de les denúncies de Ciutadans, són «un element més de la campanya orquestrada per assimilar-nos a la manera de fer i de pensar dels nostres veïns, a renunciar als valors majoritaris de la societat catalana i a adoptar els que semblen avui majoritaris entre els espanyols».

La paret on hi havia pintat el llaç amb la senyera, a l'INS Priorat de Falset | Twitter / @radiofalset

 

PxI - ANC demana el restabliment del símbol

A través del seu escrit, l’organització vol denunciar els fets a la Conselleria d’Educació i a la Conselleria d’Interior de la Generalitat, i exigeix «una explicació pública davant el que sembla, a més d’un atac a la llibertat d’expressió i als nostres símbols, un excés de zel injustificat». PxI - ANC demana, també, el restabliment de la bandera esborrada a la façana de l'Institut de Falset.

Et pot interessar:

"ATENCIÓ: El Montsant, protagonista d'un important documental" "Llistes electorals d'Ulldemolins per les eleccions municipals 2019"