Més de 400 infants gaudeixen dels casals d'aquest estiu a Reus

A banda del Casal d'estiu, s'han organitzat altres casals com el dedicat a infants amb autisme o el dedicat a joves que necessiten atenció especial
Imatge dels participants del «Conviu l'estiu» d'aquest any. | Ajuntament de Reus

 

Aquest estiu, 441 infants d'entre tres i dotze anys han participat en les activitats socioeducatives estivals organitzades per la regidoria de Benestar Social. D'una banda, 295 nens i nenes s'han beneficiat del programa «Conviu l'estiu», organitzat per la regidoria entre l'1 de juliol i el 16 d'agost a les escoles Ciutat de Reus i Eduard Toda i al Centre Cívic Migjorn.

Per altra banda, s'ha facilitat l'accés a diferents casals a un total de 116 infants les famílies dels quals es troben en situació de vulnerabilitat social. Entre aquests casals hi ha el Casal Esportiu Adaptat, organitzat pel Club Natació Reus Ploms i adreçat a infants i joves amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA); el Casal d'Estiu Adaptat, organitzat per l'AMPA del Col·legi públic d'Educació Especial Alba i adreçat a infants i joves escolaritzats en centres o unitats d'educació especial; i els diversos Casals d'estiu adreçats a tots els infants i joves que organitza la regidoria de Cultura i Educació als centres educatius de la ciutat.

«A l'estiu també cal atendre les necessitats específiques de cadascú»

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, valora positivament el tracte personalitzat als diferents col·lectius: «A l’estiu també cal atendre les necessitats específiques de cadascú, com es fa la resta de l’any. D’aquesta manera, tots els infants i joves de la ciutat poden gaudir durant les vacances d’unes activitats que són molt enriquidores, tot i ser més lúdiques que les que es fan al curs escolar».

El casal d'estiu esportiu adaptat per a infants amb Trastorn de l'Espectre Autista ha acollit un total de 17 infants. | Cedida

 

Les activitats del «Conviu l'estiu»

Les diverses propostes lúdiques que s’han dut a terme han estat, entre altres, activitats aquàtiques a les piscines municipals i al Club Natació Reus Ploms, activitats de circ al Giny, el Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus, i activitats hípiques a les quadres del Mas Tallapedra i d'en Blai. Unes iniciatives que enguany han girat al voltant de l'esport, amb motiu de «Reus, ciutat del bàsquet català 2019». Així, per exemple, els infants i joves que han participat de les activitats que el programa «Conviu l’estiu» ha fet a l’Escola Ciutat de Reus, al barri Gaudí, han tingut l’oportunitat de provar el bàsquet adaptat.

"❗Amenaces a veïns, brutícia, fogueres i actes incívics en un barri de Reus" "🚔ATENCIÓ: Xoca contra un altre cotxe a Reus conduint molt borratxo"