Les accions de foment de la salut de Reus han comptat amb més de 15.700 participants

La Regidoria de Salut ha organitzat fins a 41 accions amb la voluntat de fomentar la salut i els hàbits saludables individuals i col·lectius
Les accions de foment de la salut de Reus han comptat amb més de 15.700 participants | Ajuntament de Reus

Al llarg de tot el 2018, l'Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Salut, ha organitzat 41 accions per al foment de la salut; un seguit de propostes que han comptat amb un total de 15.762 usuaris.

Les accions programades s'han fonamentat en cinc eixos: un Pla sobre drogues; la Salut sexual i reproductiva; l'Escola Oberta de Salut; l'Activitat física; la Salut a les Escoles.

Noemí Llauradó, Regidora de Salut del consistori del Baix Camp, destacava la importància d'aquestes accions per «fomentar la salut individual i col·lectiva i impulsar així l'adopció d'estils de vida saludables».

Prevenció, acció i educació

Una de les novetats del 2018 va ser l'Escola Oberta de Salut Doctor Frias; una iniciativa que té per objectiu fer arribar coneixements, informació i formació orientats a la millora de la salut adreçats al conjunt de la ciutadania. En paraules de Llauradó, un «espai de referència per a la ciutadania on obtenir formació, informació i en què poder compartir experiències i coneixements per a la millora de la seva salut».

D'altra banda, destaca el programa Educació i salut, com un conjunt d'accions adreçades als centres educatius de la ciutat, que incideixen en tots els àmbits que afecten o poden afectar els menors. Un seguit de tallers i activitats adaptades que treballen aspectes com la salut postural, la nutrició, la salut bucodental, la prevenció de drogues i la salut sexual i reproductiva.

Tot plegat un seguit d'iniciatives que compten amb la col·laboració dels alumnes universitaris dels graus d'Educació Social, de Nutrició Humana i Dietètica i de Fisioteràpia de la Universitat Rovira i Virgili, en el marc del conveni de col·laboració que la Universitat i la Regidoria de Salut han renovat aquest mateix curs.

Et pot interessar:

"4 reusenques planten cara als 'Lobos' al programa 'Boom' d'Antena 3" "ATENCIÓ: Més de 150 persones es podrien quedar sense carrossa al Carnaval de Reus"