JxR, ERC i Ara Reus repeteixen el govern a l'espera de si s'hi suma la CUP

Els tres socis del darrer mandat han anunciat aquesta tarda l'acord signat | La CUP celebra una assemblea aquest vespre que hauria de fixar la postura de la formació
Noemí Llauradó, Carles Pellicer i Daniel Rubio en roda de premsa | Jordi Olària Gras

 

ACTUALITZACIÓ 18.00 h

JxR, ERC i Ara Reus han signat un «acord potent perquè el govern comenci a caminar», ha explicat l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer. El batlle ha anunciat que la primera mesura del govern és la creació de la vicealcaldia que ha d'ostentar Noemí Llauradó, cap de files d'ERC, una figura que l'ha de convertir en la mà dreta «executiva i institucional» de Pellicer.

Per rubricar aquest acord i fer efectiu el pacte de govern es convocarà un ple extraordinari per demà divendres, vigília de Sant Pere, per tal d'aprovar el cartipàs municipal. A més del sou i el nombre d'assessors dels grups municipals i del govern, el document també ha d'evidenciar quines regidories formaran aquest govern i qui les desenvoluparà, una estructura que també s'ha explicat avui.

ERC, JxR i Ara Reus comparteixen regidories | Jordi Olària Gras

El nou govern estarà encapçalat, per tercer mandat consecutiu, per Carles Pellicer. En una segona posició amb més rellevància del que sol ser habitual, la vicealcaldessa Noemí Llauradó, i per sota de tots dos, quatre tinències d'alcaldia per a Junts per Reus, tres per a ERC i una per a Ara Reus. Pel que fa al repartiment de competències, les regidories i les persones que les han d'encapçalar són les següents:

JxR

 • Serveis Socials, amb Montse Vilella.
 • Economia i Coneixement amb Teresa Pallarès —desenvoluparà les competències relacionades amb firaReus i el projecte Tecnoparc—.
 • Projecció de Ciutat per a Montserrat Caelles.
 • Esports a càrrec de Pep Cuerba.
 • Hisenda amb Mariluz Caballero al capdavant.
 • Desenvolupament Urbà Via Pública, de nou, per a Hipòlit Monseny.

    

   

ERC

 • Vicealcaldia per a Noemí Llauradó.
 • Cultura per a Daniel Recasens.
 • Participació i Bon Govern amb Montserrat Flores.
 • Empresa i Ocupació a càrrec de Carles Prats.
 • Urbanisme i Mobilitat a càrrec de Marina Berasategui.
 • Salut i Ciutadania per a Òscar Subirats.

Ara Reus

 • Recursos Humans, de nou, a càrrec de Daniel Rubio.
 • Seguretat i Convivència per a Dolors Vázquez.

A més d'aquest acord, també s'ha anunciat que la CUP té una oferta formal per entrar al govern. L'assemblea local de la formació es reuneix aquest vespre per prendre una decisió al respecte. La proposta arriba després de la insistència d'ERC perquè els cupaires formessin part del govern. Al respecte, Noemí Llauradó es mostra «esperançada» davant d'aquest escenari que, sense haver-se revelat, conté regidories concretes «amb les quals la CUP es pot sentir còmode», ha valorat l'alcalde.

No s'han detallat aquestes regidories, però tenint en compte que no s'ha anunciat que estiguin en poder de cap dels tres partits que avui han comparegut, es tractaria de les àrees d'Educació i Medi Ambient, a més d'una tercera actualment en poder d'ERC o JxR.

JxR, ERC i Ara Reus reeditarien el govern a l'espera de si s'hi suma la CUP

El Ple d'Investidura de l'Ajuntament de Reus 2019 en imatges | Laia

 

Junts per Reus, ERC i Ara Reus reeditaran l'acord de govern del darrer mandat. Així ho han d'anunciar aquesta tarda segons ha pogut saber TarragonaDigital. Carles Pellicer, alcalde de Reus, ha convocat una roda de premsa, però no se n'han especificat més participants. La situació actual, segons aquestes fonts, seria un primer acord per començar el mandat, podent arribant a convocar un ple extraordinari demà mateix, vigília de Sant Pere, per aprovar un primer cartipàs municipal.

Amb tot, la porta seguiria oberta per si la CUP es volgués incorporar a aquest pacte, una decisió que ha de prendre l'assemblea local de la formació convocada per aquest vespre. Precisament la convocatòria d'aquesta assemblea local apunta en la mateixa direcció pel que fa a l'anunci d'aquesta tarda, i és que la formació encapçalada per Marta Llorens no hi prendria part.

Tenint en compte els posicionaments de Pellicer durant tot aquest període postelectoral, i havent descartat al PSC com a soci de govern, l'única possibilitat de formar un govern de majoria és la repetició del pacte de govern del darrer mandat. En cas que l'assemblea de la CUP decidís que el seu grup municipal se sumi al pacte, el cartipàs que es pogués anunciar avui o aprovar directament demà, s'hauria de modificar per fer lloc als tres regidors cupaires, que farien passar el govern dels quinze regidors que sumen JxR, ERC i Ara Reus als divuit. L'oposició municipal quedaria formada pels sis regidors del PSC, els tres de Cs i, com a molt, els tres de la CUP en cas que el partit encapçalat per Marta Llorens decidís no incorporar-se a l'acord.

L'entorn de la formació anticapitalista veu poc probable que s'acabin incorporant a aquest govern. Suposaria acceptar Pellicer d'alcalde i Daniel Rubio —que va denunciar Marta Llorens— i Ara Reus com a socis de govern. Tot plegat hauria de quedar sentenciat aquest vespre, després de l'assemblea cupaire, i demà escenificat al possible ple extraordinari.

"🎥⏯Els millors moments de la Nit de Fer l'Índiu en vídeo!" "📚Dansa, còmics i escriptura a les Biblioteques Municipals de Reus"