Ja és Sant Pere! Els actes de la Festa Major de Reus d'avui dilluns, 29 de juny

El patró celebra un any més la joia de ganxets i ganxetes, en una Festa Major atípica, adaptada i quasi híbrida, entre vivències tangibles i emocions a flor de pantalla
Imatge d'arxiu del final de la Professó de Sant Pere, quan la imatge del Sant torna a la Prioral | Laia Solanellas

Sant Pere ja és aquí! Des de les matinades fins a la Professó, el patró reusenc celebra un any més la joia de ganxets i ganxetes, en una Festa Major atípica, adaptada i quasi híbrida, entre vivències tangibles i emocions a flor de pantalla. Avui dilluns, 29 de juny, la ciutat es prepara per venerar el sant i rendir l’homenatge alegre, però solemne, que mereix la data assenyalada. És un Sant Pere especial, enyoradís i nostàlgic, que serà un punt d’embranzida per sortir-se’n amb força cap al futur, esperant la festa plena i anhelada, venidores celebracions esplendoroses. A gaudir del que es pot avui, amb orgull de ciutat, i visca Sant Pere!

Els actes d'avui, 29 de juny, de la Festa Major de Sant Pere de Reus:

Sant Pere

8.00 hores. Al campanar. Tradicionals matinades, a càrrec del grup de grallers Xalocs.

9.00 hores. Des de l’Ajuntament. 29 avisos pirotècnics, per despertar Reus.

9.00 hores. Des del campanar. Toc de Festa.

De 9.30 a 14.00 hores. A la Prioral de Sant Pere. Veneració, devoció i pregària del bust reliquiari de Sant Pere, llevat de les hores de culte.

10.00 hores. A la Prioral de Sant Pere. Celebració de la missa.  

10.30 hores. A les xarxes socials de Reus Cultura, estrena del muntatge de la 'Cúmbia de la Festa Major', realitzat a partir de totes les aportacions rebudes.

11.00 hores. A Canal Reus TV. Reemissió de la Tronada i de l’actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat, amb imatges de l’any passat.

12.30 hores. A la Prioral de Sant Pere. Celebració de la missa.

18.15 hores. Des del campanar. Toc de Festa.

18.30 hores. A Canal Reus TV i a les xarxes socials de Reus Cultura. Solemne ofici concelebrat, des de la Prioral de Sant Pere, presidit per l’arquebisbe, Mons. Joan Planellas i Barnussell. Seguidament, Professó Solemne amb la imatge de Sant Pere, que recorrerà la nau central amb l’acompanyament musical d’una formació tradicional i l’orgue, que interpretarà una suite amb les melodies del toc de professó i de diferents elements del seguici festiu; una nova composició d’Albert Galcerà. Durant la professó, repic de les campanes amb el Toc General de Festa. Quan Sant Pere arribi a l’altar major, es procedirà a guardar la imatge a l’urna amb les tres claus que custodien l’alcalde, el prior i un dels preveres, fins a l’any vinent. Tot seguit, i per concloure l’acte, mostra pirotècnica i interpretació dels goigs de Sant Pere a càrrec de l’Orfeó Reusenc. En acabar, a Canal Reus TV, reemissió del final de festa del 2019.

22.30 hores. Al campanar. 'Il·luminem la festa major!', espectacle de llum i so. Seguidament, des de dalt del campanar, ball de gralles amb Canya d’Or. El so dels instruments tradicionals d’aquest grup reusenc posaran el ritme i les darreres notes a la Festa Major de Sant Pere 2020.

"Agenda Reus: Tots els actes de Sant Pere d'avui diumenge, 28 de juny, i com seguir-los" "Atenció: La situació dels usuaris de La Illeta de Reus després de la pandèmia"