El Centre de Normalització Lingüística de Reus organitza activitats pel Dia Mundial de la Poesia

Alumnes de Reus, l'Hospitalet de l'Infant, Falset i Cambrils participaran en diverses activitats amb motiu d'aquesta diada
Alumnat del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura | cedida

 

L'alumnat del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura va commemorar el dimarts 12 de març el Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el 21 de març. Un total de 16 alumnes de procedències diverses van llegir en les seves llengües el poema “Poesia” de Rosa Fabregat (Cervera, 1933), l'autora escollida enguany per la Institució de les Lletres Catalanes. El poema es va poder sentir en portuguès, romanès, anglès, rus, àrab, amazic, francès, castellà i, per descomptat, en català.

A l'acte hi va assistir Anna Saperas, directora del CNL, qui va presentar l'activitat agraint la participació de tots els lectors i felicitant-los per compartir la seva llengua amb tots els presents.

Iniciativa «Empaperem amb poesia» 

Tots els alumnes del CNL van participar en la iniciativa “Empaperem amb poesia” per omplir el Mas Vilanova, seu del CNL, dels seus poemes preferits escrits en català o en qualsevol altra llengua. Els alumnes van triar des de clàssics catalans com Salvat-Papasseit fins a poetes bascos com Joxean Artze,  passant per poetes hispanoamericans consagrats com Mario Benedetti.

Altres actes del Centre de Normalització Lingüística 

La resta de localitats on el CNL fa cursos també celebraran el Dia Mundial de la Poesia. Dimarts 19 de març, els alumnes de català de l’Hospitalet de l’Infant llegiran a les aules també en diverses llengües el poema de Rosa Fabregat. El mateix faran, dijous 21 de març a les 19.00 hores, els alumnes de Falset i els usuaris de la Biblioteca Salvador Estrem i Fa.

Per la seva banda, els alumnes de Cambrils celebraran el Dia Mundial de la Poesia el 20 de març a les 17.00 hores amb Joan Brossa de protagonista, de qui enguany es commemora el centenari.

Tots aquests actes estan organitzats en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona, que reuneix diverses entitats que treballen col·laborativament per fomentar l’ús de la llengua catalana.

"L'Arxiu de Reus acollirà la III Jornada d'Associacionisme i Cultura Popular" "El Gremi de la Construcció al Baix Camp demana licitacions adaptades als preus reals"