La il路lusi贸 torna a formar cues per escollir d猫cim per a la Loteria de Nadal a La Pastoreta de Reus

L'administraci贸 de La Pastoreta 茅s una de les m茅s m铆tiques de la ciutat i que m茅s premis ha repartit | Esperen arribar a bones xifres de venda aquest any
L'administraci贸 de loteria La Pastoreta 茅s la m茅s coneguda de Reus | Laia Solanellas
 

El Nadal 茅s una de les 猫poques de l'any m茅s farcides de tradicions, com el Ti贸, els torrons, els Reis d'Orient, l'arbre, el pessebre, les trobades familiars..., per貌 si parlem de tradicions nadalenques, no ens podem oblidar de la que reparteix sort i il路lusi贸: la loteria. L'administraci贸 de loteria de La Pastoreta 茅s la m茅s coneguda de la ciutat i, despr茅s de m茅s de 30 anys, segueix repartint il路lusi贸 des de la pla莽a de Reus amb el mateix nom.

La Pastoreta fa anys que reparteix sort

Com cada any, a principis de desembre es comencen a formar llargues cues davant d'aquest establiment amb persones de totes les edats que esperen tenir sort durant el sorteig de la Loteria de Nadal, el qual se celebra el dia 22 de desembre. La popularitat de La Pastoreta no li ha arribat sola, i 茅s que durant anys ha repartit generosos premis. El m茅s recent, va ser l'any 2011 quan va caure el cinqu猫 premi de la Loteria de Nadal, dotat amb 1,8 milions d'euros

Uns anys abans, el 2009, va repartir 35,5 milions amb el quart premi del mateix sorteig, el qual va caure entre Reus i les Borges del Camp, i l'any 2008, tamb茅 va portar la felicitat a moltes cases amb una pluja de 23 milions d'euros, aquest cop gr脿cies al segon premi del sorteig del Nen. A banda d'aquests premis, els quals solen ser els m茅s medi脿tics, l'administraci贸 de La Pastoreta tamb茅 ha portat sort en nomborses ocasions en altres sortejos, acumulant ja un mili贸 i mig d'euros repartits entre els seus compradors.

Imatge d'uns clients comprant d猫cims de la Loteria de Nadal a l'administraci贸 de La Pastoreta | Laia Solanellas

Els n煤meros m茅s demanats per la Loteria de Nadal 2019

Des de l'administraci贸, el propietari 脪scar Baus脿 assegura que la major part de la gent que va a comprar una butlleta no 茅s supersticiosa. Afirma que normalment no es fixen amb les xifres que compren i agafen la primera que els toca, per貌 que sempre hi ha qui no vol temptar a la sort i demana nombres concrets. 芦Els n煤meros m茅s demanats s贸n els que acaben amb les dues 煤ltimes xifres de l'any en qu猫 estem禄 afirma Baus脿, 茅s a dir, aquest any els n煤meros m茅s venuts seran els que acabin en 19 i, de fet, Baus脿 matisa que aquest any ja s'han esgotat totes les butlletes que tenien que acabaven amb el n煤mero 19. A banda del n煤mero de l'any, la resta de butlletes m茅s sol路licitades s贸n les que acaben en 7 i en 5.

Baus脿 afegeix que la majoria de les persones que compren la loteria de Nadal no ho fan durant la resta de l'any, el que posa de manifest el car脿cter especial d'aquests sortejos. Aix铆 doncs, mentre que durant l'any les persones grans s贸n les que acostumen a comprar les butlletes, per Nadal tota mena de gent s'acosta a l'administraci贸 de La Pastoreta per comprar un d猫cim. 芦Els dilluns s贸n els dies que m茅s cua es forma禄, assegura Baus脿. A m茅s, tamb茅 cal recordar que durant la crisi econ貌mica, la venda de loteria va descendir per貌 durant els 煤ltims anys ha remuntat. Aquest any, esperen arribar a unes 芦xifres boniques禄, diu Baus脿. 

Un dels n煤meros m茅s demanats s贸n els que acaben en 7 | Laia Solanellas

La Pastoreta es modernitza

D'altra banda, 脪scar Baus脿 destaca que des de l'administraci贸 s'est脿 potenciant la venda en l铆nia de les butlletes de loteria i, des de la seva p脿gina web, tamb茅 es poden comprar els d猫cims que es desitgen i, fins i tot, es pot escollir el n煤mero que m茅s il路lusi贸 faci. A m茅s, tamb茅 disposen d'una aplicaci贸 per a m貌bils des d'on tamb茅 es poden adquirir els d猫cims. Aix铆 doncs, nom茅s queda escollir n煤mero, comprar i esperar que la sort faci la resta.

Administraci贸 de loteria La Pastoreta de Reus.   | Laia Solanellas

"馃懏AQUESTA NIT: Nous robatoris en botigues de Reus" "馃敟 ARA MATEIX: Cremen imatges de la Constituci贸 i una bandera d'Espanya a Reus"