Agartha, flamenc per al retorn del Vermusic de Vermut Miró

El festival, que torna a l'Estació Enològica, trepitjarà espais com el Teatre Fortuny i dedicarà les entrades íntegrament a la lluita contra el càncer
Agartha serà l'encarregat d'encetar el cicle Vermusic | Cedida

 

Aquest divendres, 19 de juliol, a les nou del vespre, l'Estació Enològica de Reus acollirà el retorn després d'un mes del Vermusic, el cicle de concerts en espais emblemàtics de la ciutat que impulsa Vermut Miró. En la seva tercera edició, el grup encarregat d'encetar el certamen serà Agartha, una formació que torna al Vermusic dos anys després de l'excel·lent acollida que va rebre el seu flamenc mediterrani. 

Música fresca, madura i amb regust mediterrani

Formada per Sara Sambola (veu), Aleix Bové (guitarra), Gerard Marsal (saxo i flauta), David Carnicer (baix) i Ali Daumon (percussió), Agartha és una formació a cavall entre Reus i Barcelona que neix d'un somni i clareja en un mar, el Mediterrani, que ha banyat la cultura dels seus pobles, el pas dels segles, generació rere generació, fins als nostres dies.

Amb arrels flamenques i una sonoritat personal plena de màgia, aquests cinc músics es reuneixen per fer una música fresca, madura i amb ànima, amb què creen un ambient únic, delicat i elegant que combina temes propis i de tradicionals. Una música pròpia, excepcional i amb regust mediterrani.

Les entrades per aquesta actuació són limitades i es podran adquirir per cinc euros a la web d'Entradium. La recaptació serà dedicada íntegrament a la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

El concert de Formiga & Cigale al Vermusic de Reus 2019, en imatges | Redacció

 

La resta de la programació

Malgrat que al mes d'agost el festival farà una aturada, que posarà un punt i a part a la temporada i un punt final a la primera meitat d'aquesta, la programació del Vermusic continuarà al setembre amb dos concerts més, els d'Isabel Vinardell & Isabel Laudenbach, el 27 de setembre a l'Institut Pere Mata; i el de la cantant de jazz Carola Ortiz Quartet, el 25 d'octubre a Cal Massó.

El darrer concert, el concert de cloenda, portarà el Vermusic a l'escenari més especial de la ciutat de Reus, el Teatre Fortuny, en un concert coorganitzat amb l'Ajuntament de Reus i el Festival Accents, que oferirà l'estrena a les comarques tarragonines de l'espectacle 'La Tendresse'. Es tracta d'un projecte de la cantant Anna Roig, a qui acompanya una espectacular big band dirigida per Àlex Cassanyes, que ha adaptat els grans clàssics de la cançó francesa i s'ha presentat a ciutats com Vilanova i la Geltrú o Vilafranca del Penedès. 

En aquests concerts han quedat esgotades les localitats, i caldrà veure si succeirà així al Fortuny, on les entrades, també solidàries, costaran entre 18 i 20 euros.

"❗L'inici de les obres a l'estació d'autobusos de Reus és imminent" "❗ TRÀGIC: La reacció dels pares del nen mort en una piscina comunitària a Reus"