Reus prepara un pla d'ordenació urbanística des de la perspectiva de gènere

El Pla d’Acció determinarà una desena de directrius per l’ordenació urbanística de la ciutat que encara s'han de concretar
Marina Berasategui, regidora d'Urbanisme i Mobilitat, presentant la proposta del Pla d'Acció | Ajuntament de Reus
 

L'Ajuntament de Reus ha anunciat una novetat en clau feminista. Es tracta d'un Pla d'Acció per a l'ordenació urbanística des de la perspectiva de gènere i feminista, que aportarà la seva lectura i la seva mirada al planejament urbanístic i als projectes vinculats a la via pública, i que definirà actuacions des d'aquesta perspectiva. En ell, hi està treballant la regidoria d'Urbanisme i Mobilitat, que ha publicat aquest dimarts al perfil del contractant la licitació del contracte per a l'assistència tècnica externa per a la redacció del document, que té un pressupost de 9.583 euros.

El Pla d’Acció determinarà, d’una banda, una desena de directrius per l’ordenació urbanística de la ciutat des de la perspectiva de gènere. Aquestes podran orientar i servir de guia a l’Ajuntament a l’hora de desenvolupar qualsevol projecte o acció vinculada a la via i espai públic, ja sigui de planejament urbanístic o d’infraestructura. A més, el pla també identificarà deu llocs concrets de la ciutat en què es proposarà una possible millora urbanística des de la perspectiva d’urbanisme feminista. Les deu propostes de millora es podrien incloure al procés de participació ciutadana dels pressuposts participatius per executar-les.

Facilitar la vida quotidiana, la cohesió i la integració, entre els objectius 

L’objectiu del document és disposar d’una mirada alternativa sobre com es pot configurar la ciutat i la distribució dels diferents usos socials i econòmics per facilitar la vida quotidiana, la cohesió i la integració social. Allò que motiva especialment la proposta, però, és el fet que afavorirà la sensació de seguretat i d’agradabilitat a tots els col·lectius i a tots els grups socials.

"Mobilitat: Un camí de Reus veurà millorada l'accessibilitat" "Confirmat: A Reus, el 23 de juliol no se celebrarà la Diada de Sant Jordi"