L'Ajuntament de Reus millora els serveis del Geoportal

El mapa web de la ciutat s'ha actualitzat i se li han afegit novetats i nova informació sobre els serveis municipals
Passeig Prim Reus | Miguel Cabrerizo

 

L'Ajuntament de Reus ha incorporat novetats al seu Geoportal, el mapa en línia de la ciutat, que inclou en una mateixa plataforma el mapa virtual de la ciutat amb serveis avançats de localització i informació cartogràfica. L'actualització amb les noves utilitats millora i amplia les prestacions que fins ara oferia el servei, amb informació en l'àmbit dels serveis municipals i els límits administratius.

Les principals novetats incorporades al Geoportal web, són, per exemple, la introducció de fotos específiques de cada parada a la finestra emergent. A més, prement sobre la icona d'informació es mostren les línies de bus que passen per la parada i la informació a temps real d'espera fins a l'arribada de l'autobús de cada línia. En aquest sentit, també s'han actualitzat les línies d'autobús, de manera que en clicar sobre qualsevol línia de bus, s'obre una finestra emergent millorada, amb informació del recorregut, les connexions i les parades de la línia.

Per altra banda, s'ha creat un nou servei per veure els sentits de circulació —representats amb fletxes direccionals— de totes les vies de la ciutat. També s'ha innovat el servei quant a aparcaments, diferenciant els aparcaments entre els que són gestionats per l'Ajuntament, els privats i l'àrea d'aparcament provisional. Pel que fa als que pertanyen a l'Ajuntament, en clicar a la finestra emergent de cada un d'ells, ens podem informar de la disponibilitat de places lliures. Una altra novetat és la inclusió de la localització dels contenidors, tant els soterrats com els que estan a la superfície, amb informació i detalls.

Novetats relacionades amb els límits administratius

S'han incorporat novetats quant a les divisions administratives, que apareixen sobreposades entre si: les divisions electorals, els col·legis electorals, els àmbits de col·legis electorals, i barris. A més, s'ha millorat la navegació de l'usuari amb una nova capa gràfica que és més sensible al posicionament del cursor, i que d'aquesta manera ofereix informació de l'àmbit sobre el qual ens situem. També s'han afegit els números dels districtes i de les seccions censals.

El Geoportal, una eina àgil, senzilla i interessant

Gràcies al Geoportal, l'usuari pot trobar geoposicionats els principals serveis disponibles a la ciutat, mesurar les distàncies precises entre punts o calcular àrees i desnivells, accedir a l'Streetview de Google sense necessitat de sortir del portal, veure l'evolució històrica de Reus o fer cerques per carrer, coordenades GPS o referència cadastral, entre altres. Es tracta, en definitiva, d'una eina àgil, senzilla i interessant que s'adapta als dispositius mòbils, amb una alta precisió gràfica. 

"L'Hospital Sant Joan estrena un espai d'alletament" "FINAL FELIÇ: Troben la dona desapareguda a Reus"