Ara Reus proposa convertir el Vapor Vell en la Casa dels Elements Festius

Aposta per crear una Escola Superior de Teatre i Arts Escèniques a la mateixa zona
Ara Reus ha presentat el projecte de la Casa dels Elements festius davant l'edifici del Vapor Vell | Laia Riba

 

Ara Reus aposta per la cultura popular de la ciutat amb un projecte de rehabilitació de l'edifici del Vapor Vell al barri del Carme, que convertiria aquest emplaçament en la Casa dels Elements Festius de Reus. Els membres d'Ara Reus han presentat la darrera proposta electoral per la ciutat, avui dimecres 22 de maig davant de l'edifici del Vapor Vell. Des del partit municipalista aposten per un projecte obert a la ciutadania però també al turisme, amb el propòsit que la Casa dels Elements Festius sigui un atractiu turístic més de la ciutat.

Ara Reus vol rehabilitar l'edifici del Vapor Vell perquè sigui una seu social d'entitats | Laia Riba

 

La Casa dels Elements Festius d'Ara Reus

La número dos d'Ara Reus, Dolors Vázquez Pérez, juntament amb el regidor d'Esports, Jordi Cervera i representants del seguici festiu de Reus que alhora són membres d'Ara Reus, han presentat el projecte de la Casa dels Elements Festius. Un pla que tindria un cost d'uns quatre milions d'euros i que es basaria en la rehabilitació de l'espai amb dos vessants: la turística i la cultural, com a seu social de les entitats que formen part de la cultura popular reusenca.

Una Escola Superior de Teatre i Arts Escèniques

El projecte es desenvoluparia en un espai de gairebé 5.000 m² amb un espai dedicat a la Casa dels Elements Festius i a un pàrquing de vehicles. L'altra part del projecte que presenta Ara Reus anirà destinada a una Escola Superior de Teatre i una escola d'Arts Escèniques que comptarien amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili. Segons informa Vázquez, les dues propostes tindrien un cost aproximat de dos milions d'euros cadascuna que «es finançaria amb les ajudes de fons europeus».

Carrer del Vapor Vell, al Barri del Carme | Jordi Olària

 

El Vapor Vell: l'espai de les entitats culturals de Reus

Aquesta primera fase del projecte contempla la rehabilitació de la planta baixa de l'edifici per convertir-la en una zona turística, concretament un espai museístic visitable dels elements festius de la ciutat que alhora «reactivarà aquesta zona del barri del Carme», ha manifestat Dolors Vázquez. D'altra banda, el projecte també considera l'opció d'adequar la primera planta en un espai social amb sales per les entitats reusenques on podrien reunir-se o assajar.

Un museu i una seu social

El projecte que proposa Ara Reus té l'objectiu d'obrir-se a la ciutat, per aquest motiu «volem que el carrer del Vapor Vell s'introdueixi com un carrer més del centre donant-li més visibilitat amb la Casa dels Elements Festius», comenta la número dos d'Ara Reus. Vázquez ha explicat que des del grup municipalista «volem donar peu a l'empoderament de les arts escèniques amb la formació», per aquest motiu volen implantar escoles tant de teatre com d'arts escèniques.

La Casa dels Elements Festiu és l'aposta cultural d'Ara Reus que segons la formació era «una gran demanada de les colles culturals de la ciutat». Un projecte que compren la rehabilitació integral de l'edifici i que segons Dolors Vázquez oferirà «un impacte econòmic positiu tant pel comerç de la zona, com per revitalitzar el barri del Carme».

"AGENDA: L'obra 'Déjà-Vú' arriba al Teatre Bartrina!" "AGENDA: «Menja't el Mercat» ofereix més de 20 tapes al Mercat Central de Reus!"