Arrenca la 47a edició del Parc de Nadal de Reus

Enguany té com a eixos temàtics el joc i el ball
Imatge de la inauguració oficial de la 41a edició del Parc de Nadal de Reus | Adrià Morte

El Parc de Nadal de Reus, el més veterà de la demarcació de Tarragona, ja ha obert les seves portes. Enguany, està dedicat al joc i el ball i ho fa oferint una vuitantena d'activitats per a totes les edats fins al 4 de gener, amb l'excepció del dia 1, que estarà tancat. En total, hi participen més de 60 entitats, organismes i empreses per tal de fer possible tots els tallers que s'hi duen a terme. Es tracta d’associacions esportives, de lleure, culturals, festivals i de veïns, entre d’altres, que aporten els seus coneixements a l’oferta del Parc de Nadal.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

L'horari es manté igual que els darrers anys, de les 15.00 hores de la tarda a les 21.00 hores del vespre, i l'única excepció serà el dimarts 31 de desembre, que tancarà a les 20.00 hores. El Parc de Nadal esdevé un any més l’escenari ideal perquè el període de vacances escolars ofereixi la possibilitat d’un lleure educatiu a les famílies reusenques i de les comarques veïnes.

La primera tarda del Parc de Nadal de Reus ha comptat amb una gran assistència de públic. Molts pares i mares no s'han volgut perdre l'ocasió d'estar presents en el primer dia d'activitats. «Intentem venir cada tarda de les vacances de Nadal, els nens s'ho passen molt bé», indica en Josep.

El Parc de Nadal de Reus estarà obert fins al 4 de gener, a excepció del dia 1 | Adrià Morte

La Júlia i la Clàudia han estat de les primeres a arribar i asseguren que tenen corda per estona: «sempre demanem quedar-nos fins al final, ens agrada molt venir». «Aquest dissabte vindrem amb les amigues de l'escola, en tenim moltes ganes», expliquen a TarragonaDigital. Per una altra banda, també hi ha pares que venen per primer cop: «És la primera vegada que portem la nostra filla al Parc de Nadal i estem molt contents, de ben segur que repetirem algun dia més», indiquen la Marta i l'Oriol. 

L'Any Roseta Mauri i la Ciutat del Bàsquet Català que ha acollit Reus aquest 2019 es traduiran, aquests dies, a les instal·lacions del Tecnoparc. Són els eixos temàtics del Parc de Nadal i, per tant, les activitats que s'hi duguin a terme hi estaran relacionades.

Hi participen unes 60 entitats, organismes i empreses | Adrià Morte
 

La inauguració oficial ha tingut lloc en el teatre infantil, lloc on s'han realitzat diversos balls d'exhibició. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha destacat que Reus «és una ciutat d'esport base» i que és molt important l'exercici físic en el nostre dia a dia. Per una altra banda, ha assenyalat que el ball, com a segon element del Parc de Nadal, és una art escènica ben present a la ciutat

Més de 6.000 metres quadrats i un amplia zona exterior

La ludoteca infantil, els tallers més plurals i les activitats esportives tornaran a omplir la majoria dels espais del recinte de Fira Reus a Tecnoparc i es complementaran amb actuacions, cercaviles i zona d’atraccions exteriors. Tot plegat es traduirà en més de 80 propostes diferents.

Aquest any s’ha apostat per la consolidació de l’espai exterior amb ofertes atractives d’activitat i sense cost afegit per als usuaris del Parc  després de valorar-ne positivament la novetat de l’edició anterior. Per exemple, en aquest 2019 s'incorpora, a l'oferta de l'espai, pistes de bàsquet 3x3 i altres activitats esportives.

En total s'hi ofereixen unes 80 activitats diferents | Adrià Morte

Dansa i solidaritat al Parc de Nadal de Reus

Pel que fa al ball, prendrà protagonisme al teatre del Parc de Nadal de Reus, que ja ha estat escenari de la inauguració. D'aquesta manera, la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus i la Coordinadora de Dansa de Reus compaginaran tallers de danses del Seguici Festiu i exhibicions de grups petits. L'eix temàtic no serà l'única novetat d'enguany, sinó que també s'incorpora una faceta solidària.

Cadena SER impulsa la campanya 'Cap nen sense joguina' a la qual l'Ajuntament de Reus se suma a través del Parc amb la recollida solidària de joguines noves que, després de posar-se en marxa a Barcelona ha arribat a la ciutat.

Encara en l'àmbit social, la Fundació Noelia, l'Associació Supera't de persones amb TEA de Reus comptaran amb un espai per fer divulgació de la seva tasca, i l'activitat que organitza el Càmping Serra de Prades servirà per col·laborar amb l'AFANOC, l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya.

"📹 Dues noves fases de càmeres de videovigilància a Reus durant el 2020" "🎆 L'Agència Reusenca Espacial vol enviar el primer Speteck amb «una tripulació»"