La Cambra de Reus lamenta l'incendi de la Ribera d'Ebre

L'entitat demana al Govern que es facin polítiques públiques de promoció econòmica més fermes a les zones rurals per aturar l'abandonament de les zones forestals
Imatge de l'incendi a la Ribera d'Ebre | Bombers
 

La Cambra de Comerç de Reus lamenta l'incendi forestal originat aquest dimecres, 26 de juny, a la Riera d'Ebre i que a hores d'ara crema sense control i ja ha calcinat més de 5.500 hectàrees i es preveu que pugui arribar a les 20.000, ja que les condicions meteorològiques segueixen sent adverses. De fet, la Ribera d'Ebre és una de les comarques de la demarcació cameral. El president de la Cambra, Jordi Just, s'ha desplaçat aquest matí fins al centre de comandament de Vinebre i ha pogut parlar amb alcaldes i regidors dels diversos municipis afectats com Vinebre, La Torre de l'Espanyol i Flix, entre d'altres. 

La Cambra ha ofert la seva col·laboració a les administracions locals en tot allò que necessitin en aquests moments de catàstrofe i, sobretot, a l'hora de reclamar ajuts per cobrir els efectes de l'incendi un cop es doni per extingit. Al marge d'aquest oferiment, la Cambra vol aportar una reflexió econòmica sobre el rerefons d'aquest i altres incendis forestals. L'estat d'abandonament dels boscos i dels camps és un dels principals causants que contribueixen, decisivament, que els focs es propaguin i agreugin els danys que provoquen. 

La Cambra reclama que es facin polítiques públiques de promoció econòmica a les zones rurals 

Des de la Cambra de Comerç reusenca afirmen que aquesta situació d'abandonament és conseqüència del retrocés de les activitats econòmiques agràries que, com a resultat, provoca el despoblament d'aquestes zones. Aquests fenòmens s'han accelerat al llarg d'aquests últims anys i han deixat les zones rurals més brutes, el combustible ideal per provocar un incendi. En aquest sentit, la Cambra demana que es facin polítiques públiques més decidides de promoció econòmica al món rural.

Des de l'entitat reclamen que s'ha de donar més suport al sector agroalimentari perquè la seva activitat és un factor clau d'equilibri territorial i protecció de l'entorn natural, a més de generar riquesa i llocs de treball. Just creu que «entre tots, les administracions i els agents econòmics, hem de crear les condicions perquè les activitats agroalimentàries siguin rendibles i no s'abandonin». D'altra banda també ha apel·lat als consumidors perquè optin per consumir productes de proximitat. 

"🎉 AGENDA: Arriba el plat fort de la Festa Major de Reus amb la Vigília de Sant Pere!" "🔴ÚLTIMA HORA: Ja se sap qui portarà cada regidoria a Reus"