El camí dels Morts de Reus es pavimentarà a causa del seu «estat avançat de deteriorament»

L’Ajuntament de Reus destinarà 25.470,77 euros amb IVA en el tram que comunica amb el camí de Pedra Estela i el carrer del Cantàbric

L’Ajuntament de Reus pavimentarà el tram del camí dels Morts que comunica amb el camí de Pedra Estela i el carrer del Cantàbric. El consistori ha tret a licitació aquesta actuació ja que, segons el document del projecte, actualment es troba «en un estat de deteriorament formant-se clots i desnivells, tenint un manteniment alt i sense que sigui eficient i causant una mala imatge de ciutat». Cal assenyalar, que aquest espai és una infraestructura de pas força transitada per veïns amb vehicle i a peu, com també forma part d’un itinerari usual per activitats de lleure.

El consistori informa, mitjançant la documentació del projecte, que les obres previstes «no contemplen, en cap cas, obres de reforç estructural, ni de seguretat de senyalització, així com tampoc cap mena de reforma d’infraestructures de reg o d’altres, que en el seu cas hauran de ser objecte d’un nou estudi específic».

En concret, es pavimentarà una superfície de 1.738,7 metres quadrats que formen un camí de 391 metres de llargada i una amplada mitjana de 3,90 metres. Tal com s’indica en el projecte, els treballs consistiran en «anivellament dels clots del camí amb tot-ú per tal de regularitzar el ferm i donar les pendents idònies a l’escorrentia superficial del terreny» i «l’aplicació d’una capa de formigó de 10 centímetres».

L’àmbit d’actuació servirà per pavimentar el tram que hi ha entre el carrer del Cantàbric (darrere del col·legi Sant Bernat Calbó) i el camí de la Pedra Estela, prop del barri Fortuny de Reys. El termini d'execució previst, per a deixar les obres totalment enllestides, s’estima en 90 dies i un pressupost global de 25.470,77 euros amb IVA. 

El camí dels Morts travessa el terme de Reus amb els seus 7 quilòmetres de llargada

Segons l'Ajuntament de Reus, el camí dels Morts és un dels més llargs que creua el terme de Reus ja que compta amb gairebé 7 quilòmetres de llargada. Malgrat això, la urbanització en diferents punts de la ciutat ha desvirtuat el seu traçat final. L'itinerari arrenca del camí Vell de Riudoms, passant tocant el santuari de Misericòrdia i seguint en direcció sud-est arriba fins a Bellisens i s'endinsa en el terme de Vila-seca.

Tal com indica el consistori, no se sap ben bé d'on li ve el nom encara que una de les hipòtesis és que es diu així perquè hi transitaven els cadàvers de monjos agustins d'Escornalbou amb dret a ser enterrats a la catedral de Tarragona. Una altra hipòtesi és que el nom, juntament amb el de Pedra Estela, fa referència als enterraments de la necròpolis romana excavada vora el Mas de Valls. La pedra estela és la pedra vertical que indica la ubicació d'un sepulcre.

"📆 AGENDA: Torna una nova edició de la Mostra d'Entitats de Voluntariat de Reus" "🔴 REUS: L'original acte que es va celebrar ahir amb els usuaris del Taller Baix Camp"