La campanya dels 'cascos grocs' per la Diada es promociona des de Reus

La iniciativa anima a participar de la Diada amb un casc groc, símbol de «construcció de la República catalana»
Imatge del vídeo promocional dels 'cascos grocs' gravat a Reus | Twitter @cascosgrocs

 

Quan falta una setmana per la Diada Nacional de Catalunya, l'ANC encara la recta final de la mobilització per a la manifestació convocada a plaça d'Espanya. Entre altres campanyes paral·leles, els darrers dies se n'ha posat en marxa una, desvinculada de l'Assemblea, que anima els participants a assistir a la manifestació amb un casc de seguretat groc per dos motius.

Segons es pot llegir al perfil de Twitter de la campanya, «consisteix en posar-se el casc groc com a símbol d’acció no violenta i alhora com a eina de protecció contra la repressió de l’Estat espanyol contra l’independentisme català». En aquest darrer punt, apunten alguns usuaris a la xarxa social, s'entén el casc com una eina física de protecció contra possibles càrregues policials.

Imatge del vídeo promocional dels 'cascos grocs' gravat a Reus | Twitter @cascosgrocs

 

En el mateix fil de presentació en aquesta xarxa social, els cascos grocs «som nosaltres. És a dir, tu i jo i qualsevol altre independentista cansat de tanta passivitat i renúncies acumulades en aquests dos últims anys». Afirmen compartir la independència com a objectiu, fet que els fa coincidir, expliquen, amb l'ANC, i anuncien «una acció no violenta» que encara no s'ha concretat.

Una de les inspiracions per engegar la campanya són les mobilitzacions a Hong Kong, on els manifestants porten cascos grocs. La imatge de portada a Twitter del perfil @cascosgrocs seria una fotografia d'aquestes concentracions.

Un vídeo promocional des de Reus

El cas és que, en el marc d'aquesta campanya, diverses persones, algunes de les quals cares conegudes de l'ANC de Reus, han gravat un vídeo per animar tothom a dur un casc groc a la manifestació de la Diada. El símbol, expliquen, vol transmetre la idea de 'construir la República catalana', i el vídeo supera les 45.000 visualitzacions en menys d'un dia.

Amb l'etiqueta #cascosgrocs, alguns usuaris informen que territorials de l'ANC com les de Vilabella, Roda de Berà o Creixell s'han sumat a la iniciativa. Les dues darreres, apunten, haurien adquirit 55 cascos grocs. A la mateixa xarxa social, la campanya ha despertat sentiments contraris. Alguns usuaris donen suport a la iniciativa i l'aplaudeixen, mentre que altres la qualifiquen de «ridícula».

"😤 El lamentable estat de la casa d'una família amb 3 menors a Reus que serà desnonada" "🚔 😱2 reusencs estafen 12.000 euros en la venda d'un pis de subhasta a BCN"