Engeguen una campanya per «salvar» la campana del temple de la Sang de Reus

La congregació de la Puríssima Sang s'ha proposat restaurar la campana de l'església, que va deixar de sonar fa 15 anys | El pressupost que necessiten és de 6.000 euros
La Congregació de la Puríssima Sang de Reus vol restaurar la campana del temple, fora de servei des de fa 15 anys. | S.G

La Reial Congregació de la Puríssima Sang de Reus ha engegat una campanya per restaurar la campana de l'església. «Salvem la campana del temple de la Sang» és el nom de la iniciativa, que busca aconseguir 6.000 euros per tornar a fer sonar una campana que fa 15 anys que es troba fora de servei. La primera campana instal·lada a la plaça data del segle XVII, però el pas de la guerra es va endur les dues campanes que hi havia a l'inventari de l'entitat. 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de Reus al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Objectiu, 6.000 euros per «salvar» la campana de la Sang

Fa 15 anys que no sona la campana de l'església de la Sang. És per aquest motiu que la congregació de la Puríssima Sang de Reus vol restaurar-la amb 6.000 euros i, d'aquesta manera, recuperar un element patrimonial que data del segle XVII. A principis de segle, el seu so es va aturar perquè l'estat de conservació del cloquer i del mecanisme de funcionament no en garantien un ús segur. «Recuperar el so de la campana és també recuperar part de la nostra història», diuen des de l'entitat. 

El projecte de restauració preveu rehabilitar el cloquer, molt deteriorat, i el jou de volteig, per garantir la durabilitat estructural. També es netejarà la campana, s'instal·larà una electromassa i s'automatitzarà el funcionament. Per aconseguir-ho, però, necessiten ajuda. És per aquest motiu que es poden fer donatius al següent número de compte: ES47 2100 0010 3802 0206 3210. També serà possible fer-ho visitant el temple. D'altra banda, el diumenge 22 de desembre a les vuit de la tarda es realitzarà el XXIV Concert de Nadal. 

"💪📺 LA MARATÓ: Reus, plató d'una jornada emotiva, solidària i plena d'activitats" "🎭El Carnaval de Reus escalfa motors"