Un conductor quadruplica la taxa d'alcohol després d'accidentar-se a Reus

La Guàrdia Urbana de la ciutat ha obert diligències penals contra l'home
La Guàrdia Urbana ha instruït diligències judicials a dos conductors | TarragonaDigital

 

La Guàrdia Urbana de Reus ha instruït diligències judicials a dues persones per donar positiu en alcoholèmia a la ciutat. En aquest sentit, un dels casos va ser aquest passat dissabte, 1 de desembre, després d'accidentar-se un home, el qual va quadruplicar la taxa d'alcohol permesa, mentre que l'altre va ser el matí del diumenge, quan el va ser aturat per conducció negligent. 

Diligències penals contra un conductor que quadruplicava la taxa d'alcohol

Aquest passat dissabte, 1 de desembre, agents de la Guàrdia Urbana de Reus han instruït diligències penals contra el conductor d'un turisme, marca Land Rover, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques. En aquest sentit, el conductor, un veí del Catllar de 64 anys, va donar un resultat positiu d'1,09 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat.

Els agents del cos municipal de seguretat van practicar-li la prova després que el conductor hagués patit un accident de trànsit per la sortida de la via amb el vehicle a l'avinguda de Tarragona amb el carrer d'Argentina. Els fets van succeir a dos quarts d'onze de la nit. Afortunadament, l'accident no va causar ferits, però sí diversos danys en arbres i senyals de trànsit. 

Dona positiu en alcohol en ser aturat per conducció negligent

Un altre cas de positiu d'alcoholèmia a la ciutat de Reus. La Guàrdia Urbana va aturar el conductor d'un turisme Volkswagen aquest passat diumenge, 2 de desembre, al camí de Valls, a causa d'una conducció negligent. Per aquest motiu, els agents van confeccionar diligències judicials per la presumpta implicació del conductor, un veí de Reus de 30 anys, en un delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes de l'alcohol. El reusenc va donar un positiu amb un resultat de 0,67 mg/l.

Tots dos casos són delictes contra la seguretat viària, ja que conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat i 0,40 en cas d'accident. Aquest fet pot comportar penes de presó d'entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d'entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d'una falta administrativa. 

"FOTOS: El Pare Noel visita els nens i nenes a La Fira de Reus!" "ALERTA: Onze evacuats per un despreniment en un edifici de Reus"