Cs Reus reclama al govern central que «actuï» davant la presa de possessió de la CUP

La formació taronja pren el relleu del líder de Vox a Reus a l'hora de defensar de quina manera s'ha d'acatar la carta magna

 

Nou capítol en relació a com la CUP de Reus va prometre el càrrec a l'Ajuntament. El primer ple d'investidura va acabar als jutjats de la mà de Jordi Ferré, líder de Vox a la ciutat, i la repetició del ple ha arribat, per ara, a la subdelegació del govern a Tarragona, en aquest cas, de la mà de Cs Reus. En un comunicat de premsa, la seva portaveu, Débora García, manté que el discurs del grup municipal cupaire després d'assumir el càrrec «buida de contingut» la primera part.

García ho va advertir al plenari del tres de juliol passat, que seguia considerant que l'acatament de la Constitució fet pel grup municipal cupaire no s'adequava a llei. Considera que el discurs posterior a acatar, prometre i jurar el càrrec es contradiu amb la primera part. «Entre altres, maleir la Constitució espanyola buida de contingut el jurament per a prendre possessió del càrrec de regidor», assegura.

Débora García, portaveu de Cs Reus, dirigint-se a prometre el càrrec de regidora | Laia Solanellas

 

Cs Reus reclama al govern central que actuï

És per això que el partit taronja ha presentat un escrit a la subdelegació del govern a Tarragona «per demanar al Govern d'Espanya que actuï davant les irregularitats d'acatament de la Constitució de la CUP a l'Ajuntament de Reus». Com Débora García va fer constar en acta al ple extraordinari, considera que Llorens, Fernández i Pàmies no van complir «amb l'article 108.0 de la LOREG».

Es tracta del que estableix de quina manera cal que s'acati la Constitució per assumir el càrrec. Des de Cs es lamenta «que es repeteixi per segon cop la mateixa situació durant el ple extraordinari per escollir alcalde». La seva queixa, de fet, ja la va fer constar en acta al primer ple d'investidura, el del quinze de juny. En aquell cas, però, va ser Jordi Ferré, cap de llista de Vox a Reus, qui va decidir denunciar-ho no a la subdelegació, sinó als jutjats.

Grup municipal de la CUP de Reus | Jordi Olària Gras

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li va donar la raó i va invalidar el nomenament d'alcalde de Carles Pellicer, motiu pel qual es va tornar a convocar un plenari per l'endemà. El grup municipal de la CUP va tornar a acatar la Constitució amb una fórmula poc utilitzada i molt irònica. «Acato, prometo i juro» la Constitució, van pronunciar Marta Llorens, Edgar Fernández i Mònica Pàmies, quan Carles Prats els va preguntar si prometien o juraven complir i fer complir la carta magna espanyola.

Fernández, de fet, va afegir-hi «ja posats, 'por la gracia de diós'». A continuació, quan se'ls va demanar si volien afegir res més, els cupaires van valer-se del sarcasme per destacar els articles que fan referència a la llibertat d'expressió, al dret a l'habitatge o a la defensa del medi ambient i dels animals. Van afegir-hi, però, exemples de com aquests articles no es compleixen per criticar la mateixa Constitució.

És en aquest punt on Cs considera que s'ha incomplert la llei a l'hora d'assumir el càrrec. Amb tot, han optat per posar-ho en coneixement del govern central a través de la subdelegació tarragonina en lloc de dur-ho als jutjats. Amb el PP fora del plenari municipal i Vox sense haver obtingut representació, el partit d'Albert Rivera es vol erigir, a Reus, com a bastió del constitucionalisme.

"⛸ Un patinador del Reus Deportiu campió del món als World Roller Games" "🏃‍♀ Inscriu-te a la Caminada Popular Nocturna i la cursa de relleus Ekiden de Reus!"