Primeres cues per cobrar el 'Gordo' del Cachirulo

La sucursal bancària que ho gestiona amplia l'horari específicament per fer-se càrrec de les participacions
Les persones agraciades amb el primer premi de la loteria de Nadal fan cua a la sucursal bancària | cedida

Comença el procés per cobrar el primer premi de la loteria de Nadal. El primer premi va caure al Cachirulo de Reus, que tenia 80 sèries del número guanyador i va repartir, en participacions, el que van acabar sent 320 milions d'euros de premi. La sucursal d'Ibercaja del carrer de Prat de la Riba presentava, aquest matí, la imatge de les primeres cues. L'entitat bancària obrirà les tardes per facilitar la gestió de les participacions. Durant tota la jornada, hi ha hagut persones que han fet fins a quatre hores de cua.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

El Cachirulo va repartir milers de participacions del número que, diumenge passat, va ser el guanyador del primer premi de la loteria de Nadal. Per cada participació es jugaven cinc euros al sorteig i se'n destinava un a l'entitat. Amb 100.000 euros guanyats per cada participació —uns 80.000 després de descomptar els impostos—, són desenes les persones que aquest matí han omplert la sucursal d'Ibercaja que s'ha de fer càrrec de la gestió d'aquestes butlletes.

Segons han informat des de l'entitat a TarragonaDigital, el procediment no és tan ràpid com les persones agraciades probablement voldrien. Cal dipositar les participacions a l'entitat bancària, i serà el Cachirulo qui les revisi totes per autentificar-les. Una vegada certificat que són vàlides, es podrà procedir al seu pagament, un procés que es pot allargar setmanes tenint en compte, a més, que segueixen venint dies festius entre aquesta setmana vinent i l'altra.

Les imatges de la gran celebració a Reus i Salou pel 'Gordo' | Laia

Un taller de Reus guanya dos milions d'euros

Entre les participacions que es van distribuir n'hi va haver vint que van fer cap a un taller de Reus. Dels tres socis, dos se'n van quedar quatre cadascun, és a dir, un dècim sencer, 400.000 euros de premi. El tercer soci n'havia comprat dotze, és a dir, tres dècims sencers, que suposen 1,2 milions d'euros de premi. Aquest darrer soci mostrava, orgullós, una fotografia de les participacions guanyadores durant la celebració del 'Gordo' a les portes del Cachirulo.

Regala una participació guanyadora al seu exgendre

Una altra de les situacions curioses al voltant del 'Gordo' de Nadal va ser la d'un home que, reproduint sense saber-ho l'anunci de la loteria, va regalar una butlleta al seu exgendre. Després de vendre fins a tretze talonaris de participacions, es va adonar que l'exmarit de la seva filla, amb qui manté una bona relació, no n'havia comprat cap, i va decidir regalar-n'hi una.

"🔴 Què ens ha deixat, aquest 2019, a Reus?" "🎄 AGENDA: L'espectacle itinerant «La llebre i la tortuga» recorrerà Reus demà dissabte!"