Les oficines d'atenció al ciutadà de Reus implementen un nou sistema per acabar amb les cues

Un nou mètode telemàtic de gestió per cita prèvia agilitzarà l'espera

 

Les llargues cues d'espera a les oficines que gestionen els serveis a la ciutadania podrien veure el seu final. L'Ajuntament de Reus ha implantat un nou sistema telemàtic mitjançant un mètode de cita prèvia, que facilitarà el trànsit de persones a les oficines municipal d'atenció a la ciutadania. Aquest sistema es posarà en marxa al novembre, al servei de tothom.

El nou sistema de cita prèvia a Reus que vol acabar amb les cues

El nou sistema telemàtic permet als usuaris fer el seguiment en directe de la cua d'espera, amb l'objectiu de conèixer quan podran ser atesos. Aquest seguiment es podrà fer tant dins com fora de l'oficina municipal d'atenció, a través d'una aplicació per a dispositius mòbils o via web. D'aquesta manera el sol·licitant de la visita que ho ha fet per cita prèvia podran tenir prioritat, respecte als altres.

Cinc oficines municipals de Reus el disposaran

Aquest sistema es fa mitjançant un codi QR que permet facilitar tant la identificació de la persona com l'atenció presencial, quan l'usuari ja és a les oficines municipals. Aquesta iniciativa s'implantarà a l'Oficina Municipal d'Escolarització, l'Oficina Tècnica Empresarial, l'Oficina d'Habitatge, l'Oficina del Servei d'Atenció i Informació al Contribuent i a l'Oficina d'atenció al Ciutadà.

Pantalles del nou sistema de gestió de cues de l'OME. | Cedida

 

Durant el 2017, el volum de cites prèvies va ser de 18.455, amb una mitjana de 1.538 cites mensuals. Les sol·licituds varien entre les 1.000 i les 4.000 cites en èpoques de convocatòries d'ajuts. El 36% de les atencions es fan a través de cita prèvia, i l'objectiu és que amb el nou sistema, el 2019 representi entre el 60-70% de les atencions.

La iniciativa també ha permès renovar els dispensadors de tiquets a les oficines d'atenció, així com les pantalles informatives de les sales d'espera per a la gestió de torns, ja que abans no hi havia. Aquest nou sistema ha tingut un cost de 39.446 euros, que ha inclòs la instal·lació, els nous equips i la configuració.

La sol·licitud es demana via web o telèfon

La cita prèvia es pot demanar per internet —a www.reus.cat— o per telèfon — 010 o 97701010—. El nou sistema facilita més l'acte de realitzar les sol·licituds per la via telemàtica.

"IMATGES: La increïble 'zona 0' de Reus amb carril bici i pista de bàsquet" "Nova il·luminació a la façana del Gaudí Centre Reus"