Els cursos del Clúster TIC incorporen la meitat dels alumnes a les empreses

Es treballa per acabar d'incorporar la segona desena d'estudiants | L'oferta formativa es dissenya a partir de les necessitats de les empreses
L'edifici Cepid ha acollit els cursos de formació | Isma Llanes

 

La primera fornada d'alumnes de l'escola de formació del Clúster TIC ja s'ha començat a incorporar a les empreses de l'ens tecnològic. Una desena d'estudiants ja s'ha incorporat, segons informa el Clúster, «en empreses tecnològiques», i se segueix treballant perquè l'altra meitat del curs també pugui entrar a formar part de la plantilla d'alguna de les quaranta empreses associades. El nombre d'alumnes total és d'uns 60 comptant els que vam començar al juliol i els que ja han acabat. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

La formació va començar el mes d'abril passat amb una durada de dos mesos i mig. El punt fort d'aquesta oferta era que s'havia dissenyat a partir, específicament, de les necessitats que havien transmès les empreses. Així doncs, les matèries que s'han treballat són les que demandaven les companyies del Clúster, com els llenguatges informàtics php, java i php amb Symphony..

L'edifici principal de Redessa al Tecnoparc | Jordi Olària Gras

 

Formació a mida per a les empreses

Des del Clúster TIC Sud es fa èmfasi en aquest tret diferencial, per una banda perquè «les empreses aconsegueixen retenir el talent i obtenir perfils fets a mida». Per l'altra, però, «els joves tenen moltes més opcions de trobar feina» perquè s'obren els cursos, precisament, perquè són els perfils que falten a les plantilles de les companyies.

Després de dos mesos i mig de formació, els alumnes han presentat els seus projectes davant d'empreses tecnològiques del territori i d'un jurat format per membres de la Fundación Esplai. Aquesta entitat és part activa de la formació, que s'ofereix gràcies a la col·laboració de la fundació amb el Clúster. Després d'aquesta primera tanda ja s'està dissenyant nova oferta formativa, que és la que s'oferirà a partir del mes de gener del 2020.

Tot plegat es duu a terme a l'edifici Cepid del Tecnoparc de Reus. Juntament amb l'edifici que porta el mateix nom que el polígon, i que acull també les instal·lacions de firaReus, suposen el principal pol d'atracció d'empreses del sector a la ciutat. Unes instal·lacions que estan en plena ocupació, motiu pel qual ja s'estudia la construcció d'un tercer edifici impulsat per l'Ajuntament de Reus, tant per donar cabuda a noves empreses com per garantir l'espai que necessiten les que ja hi són i volen créixer.

"💑ENHORABONA: Petició de matrimoni molt especial durant la Festa Major de Misericòrdia!" "🚧 ATENCIÓ: Ja hi ha calendari per les obres del passeig de la Boca de la Mina!"