Debora García, possible cap de llista de Ciutadans a les eleccions municipals a Reus

García estaria acompanyada per Ricardo López, al número dos; Raúl Melendez, al tres i l'estudiant de dret Patrícia Pérez, al quatre.
Debora García, en una imatge del seu perfil de Facebook. | Facebook/ Debora García

 

Ciutadans Reus cerca tancar la crisi oberta per la dimissió en bloc dels seus quatre regidors com més aviat, millor. La formació taronja hauria aprovat, darrerament i segons ha pogut saber TarragonaDigital, el nom de la seva alcaldable al consistori reusenc. Es tracta de Debora García, «advocada» i germana de Raquel García, l'assessora del grup municipal de C's a Reus que va ser destituïda pels regidors taronges liderats per Juan Carlos Sánchez.

García, qui també és germana de Ruth García, la número dos de VOX per Tarragona al Senat, aniria acompanyada per Ricardo López. López, qui va ser el número vuit de la llista taronja a les eleccions de l'any 2015, ocuparà la segona plaça i el número tres, segons les fonts consultades, anirà destinat  a Raul Meléndez, un afiliat de Ciutadans a Cambrils, però que, «com a policia nacional, ha estat destinat deu anys a Reus». La quarta plaça serà per la «jove estudiant de dret», Patricia Pérez.

La branca local més pròxima «a l'aparell del partit»

Tot i mancar la confirmació oficial per part del partit taronja, el cert és que aquests noms haurien generat «desencís» entre membres del partit. Així doncs, García competirà amb qui, fins fa ben poc, apuntava a alcaldable i possible alcalde, taronja de Reus, l'ara candidat de dCIDE, Juan Carlos Sánchez. Ho farà acompanyada de militants reusencs que ja s'havien significat de manera conjunta com una de les dues branques de Cs Reus.

Ricardo López, el possible número dos segons ha pogut saber aquest mitjà, ja va disputar l'executiva local a José María Álvarez. Álvarez és el coordinador de Cs Reus que el partit va cessar imposant una junta gestora. Si Álvarez era més pròxim a l'equip de Juan Carlos Sánchez, López «s'alinea més a l'aparell del partit», asseguren fonts de la formació taronja.

Ja en aquella contesa anava acompanyat de Débora García i de Carlos Martín, un altre dels noms que, segons algunes fonts, podria prendre importància a la butlleta electoral. La confirmació oficial per part del partit no hauria de tardar gaire, i és que la setmana vinent s'han de presentar oficialment les llistes electorals perquè surtin publicades al BOE.

"AGENDA: Horaris especials per visitar el patrimoni de Reus aquesta Setmana Santa!" "OBRES: Comença la remodelació del parc d'Àngel Guimerà de Reus"