Robatori nocturn en una botiga del carrer del Vent de Reus

Els Mossos d'Esquadra ja haurien detingut el sospitós | Acumularia més d'una quinzena d'antecedents
Imatge de la reixa trencada de la botiga, moments posteriors al robatori | A. F.

Detingut un veí de Reus de 33 anys i nacionalitat espanyola per robar amb força a la botiga Personalis del carrer del Vent. Els fets van passar ahir diumenge a la nit, quan l'individu va forçar la porta metàl·lica de l'establiment fins a trencar-la per poder-hi entrar. Per accedir a la botiga, però, encara quedava la porta de vidre, que també va trencar. Un cop dins de l'establiment s'hauria endut l'efectiu que hi havia a la caixa registradora.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

L'establiment ha reprès la seva activitat aquest mateix dilluns, dia en el qual també ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra pels fets ocorreguts. Veïns de la zona apunten, i la policia catalana així ho confirma, que el mateix sospitós va intentar accedir a una autoescola del carrer de Baldomer Galofre i que acumula més d'una quinzena d'antecedents policials. La detenció es va produir la mateixa nit de diumenge a dilluns arran de la trucada d'algun veí de la zona, que va fer activar una patrulla policial.

La botiga ha reprès la seva activitat aquest matí mateix | Adrià Morte

Queixes veïnals per inseguretat

El carrer del Vent forma part del barri del Carme. La seva entitat veïnal, l'associació l'Harmonia del Carme, fa temps que reclama mesures per acabar amb la inseguretat que asseguren que regna a la zona. Afirmen que, entre robatoris i ocupacions, és la sensació que s'ha apoderat dels veïns i comerciants de la zona. Van arribar a alertar que organitzarien patrulles ciutadanes amb mànecs de fusta, si calia, de nit.

El govern manté que Reus és segura

Per contra, el govern municipal manté que Reus és una ciutat segura. El carrer del Vent, igual que el de Jesús, compta amb algunes càmeres de videovigilància, i des de la Guàrdia Urbana s'ha posat en marxa un dispositiu de reforç a la seva tasca de proximitat. Aquesta nova estratègia, que fa un mes i mig que funciona, ha servit, segons la regidora de Seguretat Ciutadana, Civisme i Convivència, per constatar que els veïns de Reus es queixen per l'incivisme molt més del que ho fan per qüestions de seguretat.

"🔥 ARA MATEIX: Cremen imatges de la Constitució i una bandera d'Espanya a Reus" "📑 Important donació a l'Arxiu Municipal de Reus"