El vicepresident Aragonès, convidat d’honor de l’alcalde per Sant Pere a Reus

Pellicer ha anunciat també els encarregats d'encendre les tronades i els abanderats
Una imatge de la recepció de l'alcalde, al capdamunt del campanar, aquest diumenge a la tarda. | TarragonaDigital.com

 

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, serà el convidat d’honor de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, durant la Festa Major de Sant Pere d'enguany. Aragonès serà l’encarregat d’encendre la Tronada de la tornada de Completes, la del proper divendres dia 28 de juny al vespre.

L'anunci s'ha fet aquest diumenge, 23 de juny, a la tarda, en l'acte d'hissada de la bandera de Reus del capdamunt del campanar de la Prioral. La hissada ha anat a càrrec de la Coordinadora de Dansa de Reus, amb motiu de l'Any Roseta Mauri, hi ha comptat amb la participació de representants de l'Escola de Dansa Artis, l'Escola de Dansa del Centre de Lectura i l'Escola de Dansa Núria Díez.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, serà l'encarregat d'encendre la tronada de la tornada Completes, el proper divendres 28 de juny. | CatalunyaDiari.cat

 

Pellicer anuncia els abanderats

Però al marge de la hissada i de l'anunci del convidat d'honor, l'alcalde Pellicer també ha anunciat els convidats a encendre tronades i a abanderats d'aquesta Festa Major de Sant Pere. De fet, els mateixos protagonistes l'han acompanyat en l'acte.

Antònia Aguilar, directora de la Llar d'Infants Creu Roja, que enguany rebrà una menció Honorífica Municipal amb motiu dels 40 anys del centre; Immaculada Maya, directora de l'Escola Sant Bernat Calvó, que enguany també rebrà una menció Honorífica Municipal amb motiu del 40è aniversari del centre; i Josepa Bello, de l'Institut Roseta Mauri, amb motiu de la commemmoració enguany a Reus de l'Any Roseta Mauri, seran els abanderats de la processó de Completes el dia 28 de juny, en una jornada on també són convidats a participar a la processó tots els alcaldes del Baix Camp.

Pel que fa a la processó de la tarda de Sant Pere, el proper dissabte dia 29 de juny, els encarregats de dur l'ensenya reusenca seran Armand Font, de la Confraria Sant Just i Pastor, amb motiu dels 70 anys de l'entitat; Aleix Vall, de la Confraria de la Verònica, associació que enguany també compleix 70 anys; i Pilar Sanz, presidenta de la Coordinadora de Dansa de Reus, amb motiu de l'Any Roseta Mauri.

La bandera de Reus, hissada al campanar de la Prioral. | TarragonaDigital.com

 

Qui encendrà les tronades?

Si bé el vicepresident Aragonès encendrà la tronada de Completes, la del migdia de Sant Pere l'encendran representants del Taller Baix Camp amb motiu dels 40 anys de l'entitat; representants de la Confraria Nostre pare Jesús del Calvari, amb motiu dels 75 anys de l'entitat; Merche Dalmau, de Clos Galena; Jordi Salvadó, per la seva implicació en projectes de ciutat com el Joan Petit i la Gran Nadala; i Antoni Constantí, amb motiu dels 50 anys dels Nanos creats pel seu pare, David Constantí.

També et pot interessar

"🎵 REUS: Unes 150 persones omplen el concert del juny del Vermusic" "😂 VÍDEO: Reus gaudeix amb el Ball de Dames i Vells"