L'empresa reusenca Esquiades.com assumeix bona part del complex de Boí Taüll

És l'única oferta que s'ha presentat, de 250.000 euros | Preveu assumir el deute acumulat de dos milions d'euros i mantenir la plantilla
Pla general d'un dels hotels del Pla de l'Ermita, al complex turístic de Boí Taüll | LleidaDiari.cat

 

L'empresa reusenca Esquiades.com assumirà bona part del complex turístic de Boí Taüll, actualment en concurs. L'oferta que ha presentat preveu assumir el deute de dos milions d'euros a la Seguretat Social i els 53 treballadors actuals. Passaran a mans reusenques els hotels Taüll i Romànic, a més dels apartaments La Solana, al Pla de l'Ermita. Es tracta de l'única oferta que s'ha presentat i, per tant, tot apunta que el jutge li adjudicarà els allotjaments.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Esquiades.com, a través d'una empresa que hi està vinculada, ha presentat l'única oferta per assumir el complex de Boí Taüll. Suposa invertir 250.000 euros per adquirir els dos hotels i el bloc d'apartaments. Implica assumir, també, el deute amb la Seguretat Social que s'ha acumulat, i que ascendeix als dos milions d'euros, a més de mantenir la plantilla de 53 treballadors.

Boí Taüll | LleidaDiari.cat

 

Una operació estratègica

El principal creditor és BBVA, que encara podria exercir el dret de tempteig, però segons les fonts consultades per l'Agència Catalana de Notícies, no tindria intenció de fer-ho. Pel que fa a l'empresa reusenca, consideren que reforça «l'aposta que, des de fa anys, l'empresa fa per la destinació i l'estació d'esquí de Boí Taüll». Afirmen que és una operació de caràcter «estratègic» i neguen que tingui finalitats especulatives.

L'objectiu, segons apunten les fonts de l'empresa, és invertir progressivament per reformar i millorar els establiments de Boí Taüll. Al Pla de l'Ermita, de fet, una altra empresa vinculada a Esquiades.com ja fa dos anys que és propietària de l'Aparthotel Augusta. Pel que fa al futur del complex, resta per assignar la gestió de l'estació d'esquí, que s'espera que aquesta mateixa temporada passi a mans de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Pla general de l'entrada d'un dels restaurants del complex turístic del Pla de l'Ermita a Boí Taüll | LleidaDiari.cat

 

Satisfacció a l'Alta Ribagorça

L'Ajuntament de la Vall de Boí considera que aquesta notícia genera «confiança i satisfacció» i que «s'acaba amb un període d'incertesa». Des del comitè d'empresa també fan una valoració «molt positiva» de l'oferta presentada, donat que preveu, entre altres coses, assumir el deute de dos milions d'euros amb la Seguretat Social i la totalitat dels 53 treballadors en plantilla.

  

El primer tinent alcalde de l'Ajuntament de la Vall de Boí, Nil Montsó, considera que l'empresa compta amb una «solvència» acreditada de gestió donat que ja disposa d'un hotel al mateix ressort de Boí Taüll. Montsó ha explicat que es tracta d'una bona notícia pels treballadors, que mantindran els seus llocs de feina, i per tota la comarca. La continuïtat d'aquest complex és «important» per a l'economia de la comarca, ha dit Montsó.

Des de fa unes quantes temporades, a l'inici de la campanya de la neu, hi havia incertesa per la continuïtat d'aquest complex. Montsó ha reconegut que poder començar una temporada amb «tranquil·litat» és una «molt bona notícia». Des del Comitè d'Empresa, Manuel Romero (CCOO), ha explicat que els treballadors valoren «molt positivament» l'oferta presentada i ha explicat que és bo que tots passin a formar part d'una mateixa unitat productiva i no formin part de diferents empreses i amb diferents condicions com passava fins ara.

"🚔 La Guàrdia Urbana de Reus deté un home per conduir triplicant la taxa d'alcohol" "🎉 El Parc de Nadal 2019 de Reus ja té dates i temàtica!"