Els estudiants reusencs inviten a la reflexió sobre els riscos del canvi climàtic

Han col·locat pancartes amb missatges reivindicatius per conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic a la plaça del Prim
Els estudiants han col·locat pancartes amb missatges que reivindiquen la cura del planeta | Cedida
 

 

Els joves estudiants són uns dels sectors amb una actitud més activista i això ja s'ha demostrat en nombroses ocasions. Ara, ha nascut un nou moviment estudiantil que lluita contra el canvi climàtic i per salvar la Terra dels efectes més devastadors que ha causat l'ésser humà. Així doncs, els estudiants reusencs se sumen al moviment 'Fridays for Future' i s'adhereixen a la vaga convocada per aquest divendres, 27 de setembre. 

Milers d'estudiants d'arreu del món participen en aquest moviment en contra del canvi climàtic

L'activista sueca, Greta Thunberg, és la impulsora d'aquesta nova lluita, la qual ha mobilitzat milers d'estudiants d'arreu del planeta, amb la intenció d'aportar cadascú el seu granet de sorra per tal de lluitar per un planeta que s'està morint. Els joves d'avui dia i les noves generacions que vindran són els que patiran les conseqüències d'aquestes accions que estan destruint el planeta i, si no es fa res per aturar-les, d'aquí a pocs anys ja no hi haurà planeta. 

Així doncs, els estudiants volen lluitar pel seu futur amb l'objectiu de deixar un planeta en millors condicions de com el van trobar, un planeta on puguin construir la seva vida i el seu futur, un planeta que no es trobi en l'alarmant situació que suposa l'augment de les temperatures que, cada vegada, és més accelerat. En aquest context, els estudiants recorden que «cada segon s'apropa més al moment on aquest efecte serà irreversible». 

Imatge de com s'ha despertat aquest matí la plaça Prim de Reus. | Cedida
 

Pancartes al centre de Reus per reflexionar sobre l'estat del planeta

Segons declara l'activista, Greta Thunberg, «d'aquí a 50 anys, la majoria de polítics no existiran, però a nosaltres ens afectarà de ple el que passi amb el nostre planeta». És per aquest motiu que els estudiants reusencs han col·locat diverses pancartes amb missatges colpidors a la plaça del Prim, un lloc emblemàtic i un dels més transitats de la ciutat.

L'objectiu d'aquesta acció és invitar a la reflexió a totes aquelles persones que passin per aquest indret i que s'aturin a mirar els missatges escrits a les pancartes. Un petit, però gran acte simbòlic per reafirmar el paper dels estudiants com a ciutadans i demostrar que poden fer alguna cosa per salvar aquest món, un món que demana ajuda i que els joves estan disposats a escoltar. 

"🌈Oriol Pàmies, activista reusenc fundador de la xarxa social LGTBIQ+ més gran del món" "🎸 El cicle Vermusic 2019 de Reus arrenca de nou amb un concert de flamenc i dansa"