Prop de 4.000 musulmans celebren la Festa del Xai a Reus

La comunitat musulmana es va aplegar a la mesquita As-sunnah per celebrar l'oració i el sermó d'aquesta festivitat
Prop de 4.000 persones es van aplegar a la mesquita de Reus As-sunnah per la Festa del Xai 2019 | Cedida
 

La mesquita As-sunnah de Reus ha viscut un dels seus actes més multitudinaris aquest passat diumenge, 11 d'agost, amb motiu de la Festa del Xai. Prop de 4.000 persones van assistir a aquest espai del Polígon la Granja de Reus per participar en l'oració del Eid Al-Adha de la festa i en el seguit d'actes d'aquesta celebració tradicional musulmana.

La comunitat musulmana celebra la Festa del Xai

A dos quarts de nou del matí la mesquita As-sunnah estava repleta de persones que celebraven conjuntament una de les festes principals de la cultura musulmana, la Festa del Xai. Donada la gran quantitat de persones que aplega aquest esdeveniment, l'oració es va portar a cap al carrer, ja que la mesquita no disposa de l'espai suficient per acollir a tantes persones. Per tant, a primera hora del matí milers de musulmans van fer la primera oració de la Festa del Xai al carrer de Tolerància.

La comunitat també va omplir la mesquita As-sunnah per a l’oració i el sermó | Cedida

 

Milers de persones s'apleguen a la Mesquita de Reus

Encara que la Festa del Xai no és la més important del calendari musulmà, sí que és una de les més celebrades. La jornada festiva comença amb l'oració a primera hora del matí, després es pronuncia el sermó i posteriorment els assistents es dirigeixen a les carnisseries o escorxadors per anar a buscar el xai que han encarregat.

Aquest xai es parteix en tres parts, segons indica la tradició; la primera part per qui ha sacrificat l'animal, la segona per la seva família i el tercer tros va per les famílies necessitades. Enguany la comunitat va donar carn a una vintena de famílies necessitades.

Una multitudinària celebració musulmana

El portaveu de l'Associació de Musulmans de Reus i Comarca, Mohamed Said Badaoui, ha explicat que «l'acte va anar molt bé, no ens esperàvem que vingués tanta gent». En el sermó es va explicar l'origen d'aquesta festa musulmana, on se celebra perquè la comunitat pugui acostar-se més al seu déu mitjançant aquest sacrifici de l'animal.

"❗ ATENCIÓ: Importants novetats en el cas Innova de Reus" "👮ATENCIÓ: L'incivisme a Reus arriba gairebé a les 2.000 denúncies"