Un centenar de firmes per reclamar «mesures» contra els aldarulls continus al carrer Ample de Reus

Entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han aixecat més de 70 diligències i actes en el que va d'any
Façana del bar Cantàbric, davant del qual s'originen els aldarulls | Jordi Olària Gras

 

Els aldarulls que succeeixen al capdavall del carrer Ample de Reus han impulsat a un grup de veïns de la zona a recollir firmes per demanar a l'Ajuntament que hi prengui mesures segons ha informat Canal Reus TV i ha pogut corroborar TarragonaDigital. Aquest dijous les han lliurat a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per evitar que es tornin a produir fets com els del cap de setmana passat, quan una baralla va acabar provocant l'actuació dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i el Sistema d'Emergències Mèdiques.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

«El carrer va quedar tallat més de mitja hora», es queixa una veïna. Alguns recorden que no és la primera vegada que passa, i asseguren que els darrers mesos ha anat a l'alça. Des de l'Ajuntament de Reus s'afirma haver rebut la carta i es manté que el consistori «comparteix la inquietud dels signants». S'afegeix que «la Guàrdia Urbana és conscient de la situació, i té aquest punt de la ciutat contemplat en el Dispositiu de seguretat i control de l'oci nocturn».

Veïns i comerciants matisen que no tenen res en contra del bar Cantàbric i la pensió Suïssa, l'establiment davant del qual succeeixen els aldarulls, sinó que reclamen mesures contra la gent que els protagonitza. En aquest sentit, fonts  de l'administració local expliquen que el dispositiu entorn a l'oci nocturn «preveu el reforç de la presència policial, tant amb actuacions preventives com de resposta immediata en cas d'aldarulls».

El bar Cantàbric s'ubica al capdavall del carrer Ample | Jordi Olària Gras

 

«Som un carrer ben avingut»

Alguns veïns estan preocupats per l'impacte que pot tenir aquesta situació si no s'actua. «Aquí ens coneixem tots i tots ens portem bé, som una pinya», afirmen. Des d'alguns establiments es ratifica aquesta relació, que apunten que ha permès que el carrer Ample sigui un pol de «comerç local amb èxit». Mantenen que no es viu una situació problemàtica de manera constant, sinó que es tracta, exclusivament, de les nits i matinades d'alguns caps de setmana.

Aquest dijous han presentat a l'OAC un centenar de signatures de suport a una carta dirigida a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i a la regidoria de Via Pública, liderada per Hipòlit Montseny. L'objectiu és que es prenguin les mesures necessàries per evitar les baralles que, asseguren alguns veïns, són habituals les matinades del cap de setmana.

Els aldarulls de dissabte passat van suposar tallar el carrer durant més de mitja hora | Jordi Olària Gras

 

Baralles i operatius policials

Els horaris de l'establiment provoquen les queixes d'alguns dels veïns de la zona que asseguren que, servint alcohol fins tan tard, «és més fàcil que passin aquestes coses». És per tot plegat que la carta presentada a l'Ajuntament proposa incrementar la presència policial o les inspeccions al local com a possibles mesures a emprendre per fer front a la situació.

Tant Mossos d'Esquadra com Guàrdia Urbana han actuat a la zona quan s'hi han produït aldarulls. El d'aquest dissabte passat es va tancar amb algunes identificacions però sense detencions segons la policia catalana. Testimonis de l'entorn afirmen que «es van trencar vidres», i mantenen que tant les taules del bar com les pissarres de la vorera s'han arribat a fer servir per llençar-les durant les baralles.

Una setantena de diligències i actes

Segons informa la Guàrdia Urbana, juntament amb els Mossos d'Esquadra, han instruït en aquest punt fins a 35 diligències policials per amenaces, lesions, furts, tinença de substàncies o robatoris amb força. Pel que fa a la policia reusenca, ha aixecat 50 actes per incompliment de l'ordenança de civisme relacionades amb consumir alcohol i orinar a la via pública.

Afegeixen, a més, que «atesos els últims fets i preocupació veïnal, la Guàrdia Urbana no descarta incrementar la pressió policial en aquest punt per acabar amb la problemàtica». Es tracta, precisament, d'una de les demandes dels veïns i comerciants de la zona afectada.

"🔴🚛ESPECTACULAR ACCIDENT: Bolca un camió a la carretera de Reus" "🚌 Una actriu catalana, professora per un dia de l'Institut Baix Camp de Reus"