L'Hospital Sant Joan estrena un espai d'alletament

A més, l'Hospital ofereix xerrades informatives sobre l'alletament matern i una consulta de suport a l'alletament
L'interior de la nova zona d'alletament de l'Hospital Sant Joan de Reus. | Cedida

 

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha estrenat un espai d'alletament matern per als nounats, on es podrà donar el pit o el biberó en un ambient relaxat i dedicat únicament a les mares i els fills. La zona se situa a la planta baixa de l'hospital, a la zona E (color taronja) i està dotat d'un total de tres butaques ergonòmiques per a les mares i un canviador.

A més, l'Hospital de Sant Joan ofereix altres opcions per ajudar a les mares en aquesta fase de lactància materna. Aquesta oferta es basa en xerrades informatives sobre l'alletament matern dirigides no només a embarassades i mares lactants, sinó també a pares i famílies interessats. També hi ha una consulta de suport a la lactància de forma individualitzada, per la qual és necessari demanar hora prèviament, trucant al telèfon 977 321 273 o a través del correu electrònic lactanciamaterna@hospitalsantjoan.cat. A més, hi ha l'opció de resoldre dubtes i realitzar consultes ràpides a través d'un missatge al mateix correu electrònic.

Així mateix, el Banc de Sang i Teixits de l’Hospital disposa d’un banc de llet materna que pretén assegurar l'alimentació amb llet materna de tots els prematurs o nounats de Catalunya que ho necessitin per prescripció mèdica i que, per causes majors, no puguin ser alletats per la pròpia mare.

La llet materna, l'aliment més complet per al nadó

La llet materna és el millor aliment que pot rebre un nadó, perquè és molt més completa que qualsevol altra alternativa. És innòcua i conté proteïnes, anticossos i greixos que garanteixen el creixement del nadó i el protegeixen de les malalties més freqüents, com la diarrea i la pneumònia. A més, s'ha demostrat que és beneficiosa per al desenvolupament neurològic i visual. 

De fet, l'organització Mundial de la Salut recomana que el nadó s'alimenti exclusivament de llet materna durant els primers sis mesos de vida, ja que aquesta li aporta els beneficis nutricionals necessaris per créixer.

El nou espai d'alletament de l'Hospital Sant Joan gaudirà d'un ambient relaxat per a les mares. | Cedida

 

"FINAL FELIÇ: Troben la dona desapareguda a Reus" "COMPARTIU: Busquen aquesta dona desapareguda a Reus"