A concurs públic l'última fase de la Boca de la Mina, el Jardí Agrari

La primera fase ja s'està executant | El projecte hauria de quedat definitivament completat a principis del 2021

Següent fase en marxa per al projecte de la Boca de la Mina de Reus. Mentre encara s'executen les obres de la primera part, la remodelació del passeig i la instal·lació del Parc de les Olors, l'Ajuntament de Reus ha tret a licitació la següent passa, les obres del Jardí Agrari del Camp. El pressupost és de 837.196,17 euros IVA inclòs i ha de ser una realitat deu mesos després de l'adjudicació del contracte.

Fins al 6 d'abril, les empreses interessades poden presentar les seves ofertes; si el procés de licitació no pateix entrebancs, el projecte podria ser una realitat durant el primer trimestre del 2021. Aquest jardí ocuparà 7.709 metres quadrats i anirà a la zona sud del passeig, «des de la font del Lleó fins l’avinguda de Saragossa» segons s'especifica des de l'Ajuntament de Reus.

El Jardí Agrari, un espai natural per a l'oci i l'aprenentatge

Serà un recinte tancat per «gelosies ceràmiques» que s'ha ideat «com a jardí agrícola amb un fort component didàctic i de lleure, que ha de permetre recuperar la relació entre la ciutadania de Reus i la seva agricultura més propera». Al seu interior hi haurà una terrassa central, connectada amb la nova plaça davant de l'escola Mowgli. D'allí en sortiran dos camins, el dels fruiters i el dels horts.

Imatge virtual del projecte del Jardí Agrari del Camp | TarragonaDigital.com

En el primer cas, es tractarà d'un vial paral·lel al passeig de la Boca de la Mina amb zones de pícnic a banda i banda, amb plantacions d'arbres fruiters i enclotat. Aquest desnivell, segons el projecte, s'ha pensat perquè es converteixi en un espai per a ser contemplat, de manera que «el visitant quedarà a l’altura de les copes dels arbres per gaudir de les olors i colors vius dels seus fruits».

El camí dels horts, paral·lel a l'avinguda de Saragossa, comptarà amb els horts educatius i la zona de pícnic o jardí sota dels arbres. L'objectiu és que sigui un espai per a l'horticultura «amb finalitats pedagògiques». A més d'aquests dos camins, hi haurà la zona de pícnic o el jardí sota els arbres, que ocuparà l'esplanada exterior dels camins. Des del consistori s'assegura que «es mantenen els arbres existents i es reforça amb nova vegetació i arbrat», i amb mobiliari per «generar zones d’estada».

Al cantó sud d'aquest nou espai s'hi ha d'instal·lar una zona «que afavorirà l’aparició de vegetació pròpia d’un ambient més humit». En aquest cas no s'hi preveuen arbres, sinó «un espai de prat on poder descansar». Pel que fa a les edificacions, dins del recinte hi haurà un espai d'acollida i un d'aprenentatge.

  

Actualment s'està remodelant el passeig de la Boca de la Mina, un projecte amb 1,5 milions d'euros de pressupost, i també es contempla fer realitat el Parc de les Olors, un espai pressupostat en prop de 490.000 euros. Tant d'aquesta primera fase com de la segona que ara es licita, la meitat del pressupost l'aporten els Fons Europeu de Desenvolupament Regional, els FEDER.

"🔴 Important canvi en la situació del nou contracte de la brossa de Reus" "❗ ATENCIÓ: Nova onada d'investigats pels talls de vies a Reus"