Les últimes tendències en màrqueting digital, a debat al FiCommerce 2019 a Reus

La 7a edició del cicle de conferències i tallers FiCommerce se celebra a firaReus aquest dimecres, 10 d'abril, amb èxit de participació
La fira de màrqueting digital torna a Reus en una nova edició plena de tallers i xerrades | Marta Torrens
 

Des de les 9.30 hores fines a les 17.30 hores d'avui, dimecres 10 d'abril, firaReus acull la jornada de comerç i màrqueting digital de referència al territori. L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer estratègies de posicionament d'una empresa a través d'internet i la seva imatge, a més de tècniques de màrqueting digital per utilitzar les xarxes socials com a eina de promoció. La jornada està oberta a tothom qui ho vulgui, però especialment a joves estudiants i a professionals del sector. 

El Camp de Tarragona, un punt de referència del màrqueting digital 

Durant la jornada, s'ofereixen xerrades docents i tallers i workshops dirigits per professionals de diferents empreses de màrqueting digital. Els ponents solen ser els CEOs o els caps de màrqueting, però, també compten amb la presència de professors d'ESIC vinguts de diferents empreses referents del sector, a més d'altres experts en el món del màrqueting. Podeu consultar el programa sencer a través d'aquest enllaç

Aquesta iniciativa està organitzada pel Clúster TIC Catalunya Sud i, segons apunta una de les organitzadores, Júlia Cervera, l'objectiu principal és «donar resposta als professionals i als estudiants de la zona que volen aprofundir sobre certs temes de màrqueting digital i conèixer les noves tendències». Cervera també apunta que, iniciatives com aquesta se'n troben moltes a la ciutat de Barcelona però, fora de la ciutat comtal, l'oferta és molt limitada i la FiCommerce pretén descentralitzar aquest sector i portar-lo cap a altres punts del territori català, en aquest cas, el Camp de Tarragona. «És una iniciativa que cada cop ha anat creixent en nombre d'assistents, ponències i qualitat» afirma Cervera. 

Conferència «¿Como pueden las redes sociales ayudarte a conseguir el éxito?» de Freshly Cosmetics | Marta Torrens
 
 

 

Els estudiants també hi són presents

La jornada està dirigida a professionals que volen seguir formant-se en el món digital, un món que està en constant evolució. És per això que els professionals volen estar al dia de totes les novetats i de totes les estratègies existents per tal d'utilitzar aquestes eines en els seus negocis. També està dirigida a estudiants del sector que s'estan formant en aquest àmbit i que volen ampliar el seu coneixement amb consells bàsics que els ajudaran a l'hora d'entrar en el mercat laboral. 

Hem parlat amb dues estudiants del Cicle Superior de Màrqueting i Publicitat de Tarragona que han passat per firaReus a veure les conferències i a participar en els tallers. Elles asseguren que les activitats que es realitzen a la FiCommerce «són molt interessants» i han après nous conceptes i noves tècniques i, és per això, que s'hi quedaran durant tot el dia. Vénen des de l'escola Joan XXIII de Tarragona i expliquen que «era opcional venir, ens van fer una xerrada informativa a l'escola que ens va cridar l'atenció i ens va interessar i vam decidir venir».  

Diferents professionals del sector i joves estudiants passaran per la FiCommerce | Marta Torrens

 

Noves tendències en el màrqueting digital

La professora de l'escola de negocis ESIC i professional del màrqueting digital, Magdalena Millón, ha sigut l'encarregada d'inaugurar la jornada amb la seva ponència de les noves tendències en el màrqueting digital. La conferència s'ha dividit en dues columnes bàsiques, el 'voice marqueting' i el 'vídeo content'.

Pel que fa a la part del voice màrqueting, Millón ha volgut remarcar que, malgrat que les dades avalen que moltes persones interactuen amb dispositius a través de la seva veu, «el 62% de les marques no ho estan considerant com a part de la seva estratègia i això ja és part de la realitat d'ara». En aquest context, ha volgut fer una crida als professionals i als joves estudiants perquè vegin que és una estratègia a tenir en compte. D'altra banda, Millón afirma que «el vídeo és molt important a l'hora de tenir-lo en compte per les estratègies, especialment, per la part de social media».

Destacar que, durant la conferència, també ha parlat sobre intel·ligència artificial, més concretament, «com podem automatitzar determinats processos, que es necessitaven de 10 a 30 dies, amb només 24 hores». 

"EXCLUSIVA: Els noms dels candidats de Ciutadans a Reus" "AGENDA: Horaris especials per visitar el patrimoni de Reus aquesta Setmana Santa!"