Mas Carandell a Reus amplia l'oferta de cursos per adaptar-se a la demanda

Se n'ofereixen gairebé tants cursos en modalitat presencial com a distància
Imatge d'arxiu d'un curs de Mas Carandell. | Cedida

 

L'Institut de Formació i Empresa Mas Carandell de Reus ha posat en marxa el nou curs amb un increment de l'oferta formativa presencial. Dels 89 cursos que s'oferien l'any passat, enguany s'ha passat als 127, que se sumen als 134 que s'ofereixen en la modalitat no presencial —és a dir, per Internet— i els sis en format semipresencial. Des de la direcció del centre es fa incís en la voluntat d'adaptar-se a la demanda tant d'alumnes com, principalment, d'empreses, a l'hora de dissenyar els cursos que s'ofereixen.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Montserrat Pagès, directora del centre, i el regidor d'Empresa i Ocupació i president de l'organisme, Carles Prats, han presentat el nou curs formatiu. Destaquen l'increment del 12 % del nombre de cursos, una oferta que pot rebre uns 4.000 alumnes i per a la qual ja hi ha la matrícula oberta a través del web del Mas Carandell. En funció de la demanda rebuda a cada curs es plantejarà fer-ne més d'una edició.

Montserrat Pagès, directora de Mas Carandell, i Carles Prats, regidor d'Emrpesa i Ocupació, durant la roda de premsa | Jordi Olària Gras

Àmplia varietat de cursos

La divisió gairebé al 50 % entre cursos presencials i cursos a distància és un valor afegit a l'Institut, segons la seva direcció. Els cursos cobreixen àmbits laborals que van des de l'administració a la informàtica passant pel manteniment, la sanitat, l'alimentació, el comerç o el medi ambient. Entre les novetats hi ha els tres cursos que s'ofereixen sobre un mètode empresarial anomenat LEAN que permet agilitzar i escurçar processos interns.

També s'ofereixen tallers de quatre hores sobre innovació empresarial amb els títols 'Empowerment empresarial' —apoderament empresarial—, 'Elevator Pitch' —discurs d'ascensor, consisteix en una línia del màrqueting que aconsella ser capaç d'explicar un projecte empresarial a un possible inversor en el que dura un viatge en ascensor— i 'Storytelling' —explicació de contes, aplicat a l'àmbit empresarial es refereix a la capacitat d'atraure l'atenció de l'interlocutor a través de com s'estructura el discurs—.

El catàleg de cursos manté aquells que permeten obtenir carnets oficials com els que són necessaris per operar un carretó elevador o un punt grua, obtenir el certificat de monitor i el de manipulació d'aliments i al·lergògens. Pel que fa als idiomes, s'ofereixen els nivells B1 i B2 d'anglès. També es manté la línia d'assessorament tant a persones que busquen feina com a empreses que busquen personal.

"Compte enrere per al trasllat del CMQ a l'antic Hospital Sant Joan" "🔨😱Amenaça greument de mort amb un martell un home a Reus"