Més d'un miler de persones aprenen a estalviar en energia a Reus gràcies a un taller

Mitjançant el taller «Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua» i del Punt d'Assessorament Energètic
Aquest dijous 13 de desembre s’ha fet el darrer taller | cedida

 

Gairebé un miler de persones han pogut estalviar en la seva factura de l'electricitat, gas i aigua a Reus. El motiu ha estat la iniciativa que es va engegar a principis d'any on es va portar a cap diversos tallers de «Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua», a més també es va posar al servei de la ciutadania un Punt d'Assessorament Energètic (PAE) que ha atès més de 800 persones.

Més de 200 persones han après a estalviar energèticament

Les persones que tenen accés al bo social podien assistir als tallers de «Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua», i enguany ho han fet 280 persones que han participat als 12 tallers d'estalvi energètic. Aquests tallers van començar a realitzar-se l'any 2014 i donada la seva bona rebuda, es preveu que l'any 2019 s'augmenti l'oferta dels tallers. En aquests tallers es donaven uns patrons per aprendre a disminuir el consum i la despesa energètica a casa.

La pobresa energètica és una de les grans preocupacions de la gent desfavorida | Cedida

 

El PAE va atendre 806 demandes

Tanmateix es va habilitar un Punt d'Assessorament Energètic (PAE) que ja ha atès a 806 persones. En aquest espai les persones interessades han pogut consultar si tenien possibilitats de reduir la seva despesa energètica. Les persones que acudien a aquests serveis venien per iniciativa pròpia o bé derivades per professional, o que són beneficiaris d'ajuts de Serveis Socials i derivats d'entitats socials.

Es vol ampliar l'oferta de tallers de cara al 2019

Els horaris i els llocs d'atenció a partir del gener de 2019 seran als centres cívics de la ciutat, concretament al Centre Cívic del Carme els dimecres de 16 hores a 19 hores, al Centre Cívic Llevant els dijous de 9 hores a 13 hores i al Centre Cívic Ponent els dijous de 15 hores a 19 hores.

L'Ajuntament de Reus ha rebut més de mil sol·licituds per obtenir les subvencions per fer front a la pobresa energètica. Aquest ajut s'atorga a aquelles famílies que es troben en una situació de necessitat socioeconòmica i per rebre'l, han d'assistir als tallers de «Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua».

"ACTES I HORARIS: Els espectacles de Nadal d'aquesta setmana a Reus" "ATENCIÓ: Obriran a Reus la primera acadèmia de youtubers i e-sports de l'Estat"