Mor sobtadament l'exregidor de Cultura de Reus, Quim Sorio

Ha mort a causa d'un infart quan es trobava fora la ciutat
Ha mort aquest dimecres, 11 de desembre | Ajuntament de Reus

L'exregidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Joaquim Sorio i Vela, ha mort sobtadament aquesta tarda de dimecres, 11 de desembre, a causa d'un infart a l'edat de 68 anys. Sorio es trobava fora de la ciutat d'excursió quan s'ha trobat malament i no ha pogut superar l'infart. La vetlla es durà a terme a partir de dos quarts de cinc de la tarda al tanatori municipal i la cerimònia de comiat serà aquest divendres, 13 de desembre, a les 12 del migdia al mateix espai.

Regidor de l'Ajuntament de Reus entre 2011 i 2015

Joaquim Sorio i Vela va formar part del novè consistori democràtic de la ciutat de Reus entre els anys 2011 i 2015. Sorio es va presentar en la llista de Convergència i Unió, encapçalada per l'actual alcalde de la ciutat, Carles Pellicer. En aquesta legislatura, va ser regidor de Cultura i Joventut. Actor amateur, va gaudir de bona relació amb el món cultural durant els anys en els quals va encapçalar la regidoria de l'àmbit.

Especialment des de la seva jubilació, havia mantingut activitat teatral i col·laboracions constants, la darrera mostra, Els mossens cantaires​​​​​​, estrenada fa tot just unes setmanes a l'Orfeó Reusenc. Durant el mandat en el qual va ser regidor, es va posar en marxa el Giny, l'escola de formació de circ, es va presentar la candidatura a la Capital de la Cultura Catalana i van néixer iniciatives com el CreART, el Tomet de Sant Ganxet, impulsat pels Tronats de Reus, o la Nit de fer l'Índiu, impulsada per la Colla Gegantera i el Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals, aquest darrer ja ha mostrat el seu condol als familiars de qui era conegut com a Quimet Sorio.

Amb el pas dels minuts han anat augmentant les mostres de condol expressades a les xarxes socials per diferents entitats, partits i persones a títol individual de la ciutat, així com la de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer en nom de la corporació municipal. 

"🔴COMPARTIU: Desapareix una menor de 16 anys a Reus" "🎵La dràstica decisió que ha pres l'Ajuntament de Reus amb els bucs d'assaig musicals"