La Guàrdia Urbana denuncia un reusenc per anar a comprar amb una sola bossa

El denunciat considera que no incomplia cap mesura de les decretades amb l'estat d'alarma

La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat una acta a un veí que anava a comprar per portar només una bossa. El denunciat, que se'n va fer ressò a les xarxes socials, ha rebut el suport d'entitats, i organitzacions com Endavant, la CUP o Reus Refugi. En algun cas, de fet, acusen la policia reusenca d'actuar «de manera arbitrària i amb un clar abús de poder» i en destaquen que l'afectat és zelador a l'Hospital Sant Joan.

Des de l'Ajuntament de Reus no es fan valoracions de la situació, i el relat del denunciat és que el va aturar una patrulla de la policia local quan sortia de l'estanc i es dirigia al supermercat. De fet, és el relat que també quadra amb l'acta aixecada per la patrulla en qüestió que, segons es pot interpretar, no s'hauria cregut que el jove denunciat anés a comprar amb una sola bossa.

La Guàrdia Urbana certifica a l'acta que se'l denuncia per anar a comprar amb una sola bossa | Cedida

Denunciat per anar a comprar amb una sola bossa

Segons el relat del veí denunciat, i del qual s'han fet ressò diversos perfils a les xarxes socials, ell havia anat a comprar a l'estanc i es dirigia cap al supermercat, tots dos establiments pròxims a casa seva. Segons el vídeo del qual va fer difusió a les xarxes, i que situa en el moment dels fets, intenta explicar als agents que no ha incomplert cap mesura de les decretades arran de l'estat d'alarma.

En un segon vídeo, en el qual explica més detingudament la situació, també afirma que recorrerà la denúncia, i anima a fer el mateix a tothom que es pugui trobar en una situació similar.

L'entorn de la CUP considera que aquests fets demostren que «la Guàrdia Urbana s’està excedint en les seves funcions i sembla no saber quines són les mesures derivades de l’estat d’emergència». Apunten, de fet, que això «genera sensació d’inseguretat a les persones que han de sortir de casa per comprar o dur a terme altres activitats no incloses dins les restriccions, com ara llençar la brossa o passejar el gos».

"❗ La bona notícia per la comunitat musulmana de Reus en plena pandèmia" "🔴 Nova iniciativa a Reus per reactivar l'economia local"