La Nit de Fer l'Índiu es consolida en cinc edicions

Els convidats d'enguany, els Nanos | Tot i caure entre setmana, la multitud de persones que han participat de l'acte permet garantir-ne la continuïtat

Centenars de reusencs van decidir, aquesta nit passada, sortir de festa amb els Gegants Indis i l'Àliga. De convidats d'honor hi havia, enguany, els Nanos, i tots van convertir la Nit de Fer l'Índiu en un exemple de participació purament festiva dels elements del Seguici de Reus. El guió marcat no canvia, almenys des de l'any passat, quan es va incorporar la Banda Simfònica de Reus a la ja creada Banda de l'Índiu.

Tot i caure entre setmana, la plaça del Mercadal va quedar plena, mentre els músics s'encarregaven, entre dos quarts d'onze i dos quarts de dotze, d'escalfar l'ambient. Quan va acabar el concert de prèvia es va donar pas a la part principal de l'acte, i les portes de l'Ajuntament es van obrir perquè en sortissin l'Índia, l'Àliga i l'Indi. A la plaça es va fer la disbauxa al so de la cançó composta específicament per aquest acte ara fa quatre anys.

Sant Pere 2019: Les millors imatges de la Nit de fer l'Índiu! | Laia

 

La del 2019 ha estat la cinquena edició d'aquest acte, que enfila el carrer de Monterols i el de Llovera amunt per arribar al campanaret, on els Indis i l'Àliga recullen l'element convidat per baixar-lo cap al Mercadal de nou. En el cas d'aquest 2019, els Nanos, que celebren 50 anys de les figures esculpides per David Constantí. Van rebre Gegants i Bèstia amb confeti, i els van acompanyar carrer de Llovera avall, passant la plaça del Prim, i tornant a enfilar el carrer de Monterols en direcció a la plaça del Mercadal, on de nou la fusió de les dues bandes va fer embogir la plaça mentre, un a un, els elements que s'havien passat l'estona 'fent l'indiu' es retiraven.

Per endavant va quedar, encara, el ball de gralles dels Canya d'Or, que van rematar la nit amb ritmes i cançons per a tots els gustos. La Nit de Fer l'Índiu va començar l'any 2015, en aquella ocasió, amb la Mulassa com a convidada. La Colla Gegantera i el Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals —integra els portadors de l'Àliga i el Ball de Cavallets— van posar en marxa un acte nocturn, purament festiu i amb elements del Seguici per protagonistes. El Ball de Cercolets va ser el convidat de l'any 2016, prosseguit pel de Gitanes el 2017 i el de Cavallets el 2018.

"📚Dansa, còmics i escriptura a les Biblioteques Municipals de Reus" "🚨 SURREALISTA: Va a posar una denúncia a Reus i ja no surt de comissaria"