Noemí Llauradó sentencia que no vol pactar amb Pellicer sinó «substituir-lo»

L'alcaldable d'ERC Reus tanca la campanya valorant la feina feta | Manté que el seu objectiu és liderar el pròxim pacte de govern

 

ERC Reus ha tancat la campanya electoral amb un missatge clar per als votants reusencs: «no ens presentem per arribar a pactes amb el senyor Carles Pellicer sinó per substituir-lo a l'alcaldia». Així vol evitar la seva alcaldable, Noemí Llauradó, que es pugui anul·lar el vot a ERC acusant-los d'intentar reeditar un acord de govern amb el cap de llista de Junts per Reus.

Els pactes d'ERC i el paper de Pellicer

En una trobada informal amb la premsa aquest divendres ha assegurat que «percebem que hi ha una voluntat de canvi d'alcaldia». Per fer possible aquest canvi, ERC Reus no només apel·la les més de 12.000 persones que van optar per la papereta dels republicans el passat 28 d'abril. «També a totes aquelles indecises que potser no són independentistes, però que són progressistes, republicanes i crítiques amb l'alcaldia del senyor Pellicer».

Durant aquesta campanya electoral, ERC s'ha mostrat oberta a poder pactar amb un ampli ventall de forces i, de fet, no s'havia limitat a les independentistes. Sí que és cert, però, que han deixat clar que la seva prioritat és fer de frontissa per a un acord entre Junts per Reus i la CUP. Aquest escenari, que aritmèticament és plausible, pot acabar depenent de quina correlació de forces s'estableixi entre aquestes mateixes formacions i també respecte a la resta dels partits del plenari.

La cap de llista, Noemí Llauradó, durant el seu parlament en un míting de campanya | Laia Riba

 

Assegura, de fet, que «les sensacions que tenim són molt bones, i captem que podem fer molt bons resultats; tenim una oportunitat d'or perquè el 26 de maig puguem aconseguir l'alcaldia». Preguntada per quins serien aquests 'molt bons resultats', la cap de llista republicana ha sentenciat que «els regidors i regidores suficients per tenir l'alcaldia, que ens permetin liderar els pactes».

Ha volgut repassar la feina feta des de l'estiu passat i, sobretot, durant la campanya electoral. El seu pressupost, ha informat, ha estat d'uns 15.000 euros. Pel que fa als actes ha volgut destacar les trobades amb representants de diferents sectors socials, que han arribat al voltant del centenar, mes de la meitat, entre el mes d'abril i la campanya electora. Per tot plegat, afirma, «crec que gràcies a aquests actes ens hem pogut acostar molt a la ciutadania».

"Andreu Martín tanca la campanya carregant contra les crítiques de Daniel Rubio" "ELECCIONS: Ara Reus fa un crida al vot en clau local perquè «no t'enganyin»"