Dues escoles de Reus incorporen noves zones reservades per deixar i recollir la canalla

La mesura forma part del dispositiu de mobilitat preparat per fer front al començament de curs de dilluns vinent

El dispositiu especial de mobilitat per l'inici de curs a Reus ha portat dues noves zones reservades per deixar i recollir la canalla a dues escoles que fins ara no en tenien. Es tracta d'una de les potes de l'actuació que la Guàrdia Urbana i els voluntaris de Protecció Civil duran a terme en matèria de mobilitat a partir de dilluns vinent.

L'escola Sant Josep i el Col·legi ARCE comptaran, a partir de dilluns, amb una d'aquestes zones cadascun. Es tracta d'espais on, durant el dia, queda majoritàriament prohibit aparcar-hi i només s'hi poden aturar els vehicles que recullen o deixen alumnes del centre. Fora d'aquesta franja escolar, l'espai es pot fer servir com una zona d'aparcament regular.

El temps d'estada ha de ser reduït, i la mesura s'implanta per evitar o minimitzar les aglomeracions de cotxes i els problemes de trànsit que provoquen. Amb aquestes dues noves zones ja seran setze les escoles de Reus amb alguna zona reservada d'aquesta mena, anomenades sovint kiss&go —en anglès, 'petó i adéu', en referència a l'aturada breu només per deixar baixar la canalla del cotxe—.

Dues noves zones per deixar i recollir la canalla

La Guàrdia Urbana de Reus, a través del servei de mobilitat i circulació, posarà en marxa a partir de dilluns aquestes dues zones, a més de millorar la de l'escola General Prim. L'horari d'aquests espais és de dos quarts de vuit a un quart de deu del matí i de tres quarts de dotze fins a les sis de la tarda.

Durant aquestes franges horàries han de servir per esponjar la densitat de trànsit al voltant de les escoles. La de l'escola Sant Josep s'ha habilitat sota del centre, al carrer Balmes. Tot i que l'espai d'aparcament quedarà pintat de groc, per indicar que es tracta d'una d'aquestes zones, fora de l'horari reservat, les places seguiran sent de zona blava.

A l'escola ARCE s'ha reservat l'espai davant de la porta lateral que la separa del Reus Ploms, amb la mateixa filosofia i el mateix funcionament. Per últim, s'ha millorat també la del col·legi General Prim, que s'ha ampliat al carrer del Doctor Ferran.

"Dos artistes confirmats més del Festival Accents de Reus!" "Ensenyament: Crítiques i propostes del PSC de Reus sobre l'inici del curs escolar"