La residència d'Horts de Miró obrirà sis anys després d'inaugurar-se

L'equipament es va inaugurar l'any 2012 i no s'havia arribat a posar en marxa
Imatge d'arxiu de la residència d'Horts de Miró de Reus | Àlex Oliver

 

La residència d'Horts de Miró de Reus podria, ara sí, obrir portes les pròximes setmanes. El plenari d'aquest mes de desembre així ho ha aprovat després de ratificar el conveni amb la Generalitat i la Fundació per a l'Atenció Social. Sis anys després d'haver estat inaugurada, aquesta instal·lació no s'havia arribat a posar en marxa. Quan es va reprendre, ara fa més d'un any, la iniciativa per posar-la en marxa, l'aplicació de l'article 155 la va tornar a estroncar, segons s'ha justificat des del govern municipal.

Finalment, aquest equipament es posarà en marxa «un any després del que voldríem» segons ha anunciat la regidora reusenca de Benestar Social, Montserrat Vilella. Seran, per tant, «24 places públiques que gestionarà directament la Fundació Social del Grup Sagessa» a les quals se sumaran cinc places privades. Vilella ha recordat que la concessió de les places va quedar aturada amb l'aplicació de l'article 155 i ha justificat que «ha costat molt trobar una solució jurídica per desencallar el bloqueig de l’assignació de les places ara fa un any».

Imatge del ple municipal de Reus del mes de desembre | Jordi Olària

 

L'oposició s'hi suma, amb crítiques

La mesura s'ha aprovat per unanimitat, però això no ha estalviat, al govern local, les crítiques dels grups de l'oposició. Per part del PP, la regidora Dolors Compte ha sentenciat que «és gràcies a les associacions, sindicats i forces de l’oposició» que aquest conveni ha arribat. S'hi ha sumat Josefa Labrador, regidora de Cs, que ha considerat que «és una mica penós que es posin medalles després d'aquesta trajectòria tan lamentable» que ha tingut la residència. Amb tot, ha acabat mantenint que «no vull mirar el passat, només vull que ens felicitem».

Sandra Guaita, regidora del PSC, ha recordat a la regidora de govern Montserrat Vilella que «aquesta residència ha estat nou anys tancada»; una crítica que també han repetit altres grups polítics. La CUP, per boca de la seva portaveu, Marta Llorens, ha posat en qüestió que es pugui considerar un servei públic perquè, ha dit, «es parla de servei públic però tots sabem que no ho és, de públic, perquè hi ha connivència amb el privat».

"Pros i contres del futur aparcament de l'Hospital de Reus" "L'Ajuntament de Reus posa en marxa la Comissió pel VIH i les ITS"