Veïns del barri del Carme de Reus fan fora tres ocupacions en tres dies

S'han tapiat dos dels tres blocs de pisos ocupats en menys d'una setmana | Una de les actuacions policials contra les ocupacions va acabar amb un detingut
En menys d'una setmana s'ha tapiat dos pisos al barri del Carme | Laia Riba

 

Al barri del Carme de Reus, en tan sols tres dies s’han destapat tres ocupacions il·legals a blocs de pisos sencers, concretament al número 2 del carrer Arquitecte Caselles, el 22 del carrer d’Alt del Carme i el número 41 del carrer Baix del Carme. Una situació que fa mesos que es repeteix en aquest barri cèntric de la ciutat i que té al veïnat amoïnat.

Tres ocupacions en menys d’una setmana

Amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Reus, els Mossos d’Esquadra i les persones delegades de l’Associació de Veïns de l’Harmonia del Carme, que vetllen per la seguretat del barri, van fer fora a les persones que havien ocupat els habitatges. A més no ocupen un pis únicament, sinó que entren de manera il·legal a tot bloc que és de propietat privada i no dels bancs.

Al carrer de l'Arquitecte Caelles la Guàrdia Urbana ha precintat l'habitatge | Laia Riba

 

Entren a tot el bloc de pisos

Van ser els veïns qui van alertar als agents policials que s’estaven produint ocupacions il·legals la barri, un altre vegada. El passat dilluns dia 5 d’agost al vespre, el veïnat va avisar de la primera ocupació al carrer de l’Arquitecte Caselles on la policia va acabar precintant l’immoble. Van ser els mateixos veïns qui van entrar i van retirar un matalàs que havien instal·lat, motxilles, i van canviar els panys de les portes.

Una ocupació va acabar amb detinguts

En el cas de l’edifici ocupat al carrer de Baix del Carme els ocupes van entrar dilluns i es va actuar dimarts de matinada després d’una detenció per agressió amb arma blanca a un home que estava al carrer. En aquest bloc el propietari ha decidit tapiar finestres i ha posat cadenes a les portes perquè no es torni a repetir aquest fet.

Finalment la darrera ocupació de la setmana al barri del Carme es va produir entre dimarts i dimecres al carrer d’Alt del Carme, de moment no s’ha pogut contactar amb el propietari d’aquest edifici i el veïnat té pensat tapiar el bloc els mateixos perquè no entrin persones de manera il·legal.

Dos manobres van tapiar tres cases del barri del Carme per encàrrec dels veïns | Jordi Olària Gras

 

Ocupacions il·legals al barri del Carme

Davant aquesta situació els veïns del barri del Carme van tapiant cases buides propietat dels bancs, ja que al barri han comptabilitzat que hi ha un centenar d'habitatges desocupats. El veïnat va decidir prendre mesures per combatre les ocupacions il·legals, per aquest motiu van fer tapiar diversos immobles, tots en mans de bancs, per evitar que els ocupes puguin entrar-hi.

"Reus.cat, entre els millors portals municipals de l'Estat en accessibilitat" "🍅 REPORTATGE: Enciams i tomàquets a la terrassa: com crear un hort urbà"