FiraReus organitza una passejada de gossos prèvia a la 10a edició de Bestial

L'activitat tindrà lloc aquest diumenge 24 de febrer a les 10.30 hores del matí a Reus
Gossos amb els seus amos en una passejada popular | Àngel Ullate

 

Tots aquells que tinguin mascota i vulguin participar en una passejada popular, poden assistir aquest diumenge 24 de febrer a Reus. FiraReus, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Veterinaris i L'Última Llar, ha organitzat aquesta activitat prèvia a la 10a edició de Bestial. L'objectiu principal és conscienciar i fer partícip a la ciutadania de la importància del civisme. Les mascotes també s'han d'educar i, els seus amos, han de ser responsables dels actes bàsics d'aquestes.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

La plaça de l'Univers de Reus serà el punt d'inici i d'arribada de l'activitat. El diumenge a les 10.30 hores del matí totes aquelles persones inscrites podran participar en la passejada. En aquesta ubicació hi haurà una carpa per tal d'assessorar, rebre als participants de la passejada —tant mascotes com amos— i realitzar l'entrega de premis una vegada finalitzi. Un recorregut de 3,8 quilòmetres que comptarà amb una parada per tal que els animals puguin descansar, beure aigua i reposar forces per a poder continuar. Tot això es farà en un temps estimat de dues hores. 

El civisme ciutadà com a valor principal de la jornada

La passejada de mascotes està pensada perquè amos i animals puguin gaudir d'una activitat diferent, socialitzar amb altres i, a més, fer consciència de la importància del civisme ciutadà. Així doncs, tots aquells interessats en inscriure's han de complir uns requisits molt bàsics. Dur la mascota lligada amb corretja o cadena; els gossos de raça perillosa hauran de portar morrió durant tota l'activitat; portar bosses de femtes i recollir les dejeccions dels animals si escau; tots els gossos participants han de portar xip; l'itinerari establert per l'organització és inamovible; i per últim, s'ha de respectar sempre als vianants.

Cal destacar que les inscripcions són individuals, de manera que aquelles persones interessades a participar amb més d'una mascota, hauran de fer tantes inscripcions com animals de companyia vulguin portar.

El Bestial se celebrarà els dies posteriors

El Saló de la Mascota, que aquest 2019 celebra la seva 10a edició, se celebrarà els pròxims 16 i 17 de març a FiraReus. Consisteix en una fira en la qual es troben tot de productes del món de les mascotes, associacions, activitats pels més menuts —i no tan menuts— i, fins i tot, animals de companyia.

Es pot accedir amb mascotes, sempre que compleixin els requisits establerts. Una sèrie de normes de convivència bàsica per a evitar que es produeixin incidents dins del recinte amb la resta d'assistents.

"EXCLUSIVA: El gran canvi que es planifica a l'estació d'autobusos de Reus" "ALERTA: 4 desnonaments previstos fins a final de mes a Reus"