Els patges dels Reis Mags d’Orient comencen a recollir les cartes a Reus

La Cavalcada del diumenge 5 començarà a les 18.30 hores, mitja hora abans que els altres anys
Imatge de la Cavalcada dels Reis Mags 2019 a Reus | Laia Solanellas

Ses Majestats els Reis Mags d'Orient estan a punt d'arribar a Reus i mentrestant els seus patges ja recullen les cartes dels infants. A partir d'avui, dijous dia 2 de gener, i el 3 i 4 els patges recolliran les cartes dels nens i nenes de la ciutat als Jardins de la Casa Rull (carrer de Sant Joan, 27), així com per escoltar les peticions i desitjos dels més petits. D’altra banda, també s’estan ultimant els darrers preparatius de la Cavalcada de Reis, que tindrà lloc el pròxim diumenge 5 de gener a les 18.30 hores. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

L’horari de recollida de cartes a càrrec dels patges serà aquest dijous 2 de gener, de les 17.00 hores a les 20.00 hores, el mateix horari que divendres 3 de gener. Per una altra banda, el dissabte 4 s’amplia l’horari d’11.00 hores a 13.00 hores i de 17.00 hores a 20.00 hores. A més, també es poden fer enviament de les cartes per correu electrònic des del web reis.reus.cat.

Els Reis Mags d'Orient arribaran a les 16.30 hores a la plaça d'Anton Borrell | Laia

Arribada dels Reis Mags d’Orient

El diumenge 5 de gener a les 16.30 hores està previst que els Reis Mags d’Orient arribin a la plaça d’Anton Borrell, on els infants reusencs els podran donar la benvinguda. La recepció, que comptarà amb un cor de nens i nenes i la Banda Pare Manyanet, serà presidida per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i hi podran assistir totes les famílies que ho desitigin.

Tot seguit, els Reis es desplaçaran fins l’Hospital Universitari Sant Joan on aniran a visitar els nens i nenes que estiguin ingressats.

La Cavalcada de Reis canvia d’hora

Enguany, la Cavalcada de Reus començarà a les 18.30 hores, mitja hora abans que altres anys, des del carrer Ample i la comitiva es desplaçarà fins l’Ajuntament per poder recollir les claus màgiques de la ciutat de mans de l’alcalde. En aquesta edició, prenen part a la cavalcada vuit carrosses i l’estel, que obre la comitiva.

El recorregut de la cavalcada dels Reis Mags d’Orient serà el següent: carrer Ample, avinguda Prat de la Riba, avinguda President Companys, carrer de Sant Joan, el tomb de ravals, carrer de Salvador Espriu, carrer de l’Amargura i en arribar a la plaça del Pintor Fortuny només els Reis damunt les bigues romanes i el seu seguici baixaran pel carrer Llovera fins a la plaça del Mercadal.

Un cop a l’Ajuntament, sortiran al balcó per saludar als nens i nenes de la ciutat i agafar forces per la llarga nit que els espera. 

La Cavalcada dels Reis Mags començarà a les 18.30 hores | Laia

Reus tindrà «un Baltasar de veritat»

El Rei Baltasar que visitarà la ciutat de Reus el pròxim 5 de gener serà «un Baltasar de veritat». Si l’any passat va ser un dels refugiats arribats a la ciutat després que l’Open Arms els rescatés al Mediterrani, enguany serà un membre de l’Associació de Senegalesos.

L’any passat, el consistori reusenc ja es va adherir a la campanya «un Baltasar de veritat» i enguany s’ha tornat a repetir per posar de manifest, segons el regidor de Cultura Daniel Recasens que, a Reus, hi ha el teixit associatiu necessari per garantir que no només el rei i els patges més pròxims, sinó tota la comitiva, no siguin persones blanques maquillades.

La campanya, impulsada per entitats com Casa Nostra, Casa Vostra ja va aconseguir l’any passat força adhesions per part d’Ajuntaments d’arreu de Catalunya amb més de 200 municipis implicats. L’objectiu és posar fi «a l’antic costum racista de pintar el rei negre» segons els seus impulsors.

Reus tindrà «un Baltasar de veritat» a la Cavalcada de Reis | Laia

Recordatori a les famílies

L’Ajuntament de Reus indica que «és important que els pares i avis i tots els acompanyants dels milers de nens i nenes que esperen veure la cavalcada col·laborin per tal que la canalla no baixi a la vorera i que no s’abalanci damunt dels caramels». Per una altra banda, el consistori informa que tots els dolços no contenen gluten.

Els col·lectius ciutadans que col·laboren amb la Cavalcada de Reus són Llops Teatre, Bravium Teatre, Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona, Aeroclub de Reus, l’Associació la Poncella de la Rosa de Reus, l’Associació de Senegalesos de Reus i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

També hi col·laboraran Protecció Civil, la Creu Roja, Brigades Municipals, Guàrdia Urbana, FCC i AMERSAM. En total, la xifra de participants a la cavalcada supera les 400 persones.

"🖥 Una cinquantena de persones aprenen a utilitzar internet a Reus" "👶😍 BENVINGUDA! La Israe, la primera bebè del 2020 a la ciutat de Reus"